Quantcast
Αυτοκίνητο: Σε πτωτική πορεία η αγορά τον Αύγουστο - Αυξήθηκαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών - enikonomia.gr
share

Αυτοκίνητο: Σε πτωτική πορεία η αγορά τον Αύγουστο – Αυξήθηκαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινήθηκε η αγορά του αυτοκινήτου τον Αύγουστο, καθώς κατέγραψε πτώση 28,6% με συνολικά 6.853 μονάδες. Το ίδιο πτωτικά κινήθηκε και η αγορά στο οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου (-39,1%) με 52.939 ταξινομήσεις έναντι 86.873 της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Αίσθηση κάνει η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων που κατέλαβε το 2,1% των συνολικών πωλήσεων. Τα αυτοκίνητα με βασικό καύσιμο τη βενζίνη βρίσκονται στην πρώτη επιλογή των καταναλωτών έχοντας μερίδιο αγοράς 56.6%. Αντίθετα τα πετρελαιοκίνητα οχήματα κατέλαβαν το 27,3% των συνολικών πωλήσεων, ενώ τα υβριδικά οχήματα απέσπασαν το 11,4%. Μεγάλη αύξηση σημείωσαν και τα οχήματα με βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο καταλαμβάνοντας το 2% των συνολικών πωλήσεων, ενώ τα οχήματα με υγραέριο πήραν μόλις το 0,4%.
Η αγαπημένη κατηγορία των πολιτών αναδείχθηκε για άλλον έναν μήνα η Β κατηγορία καταγράφοντας το 50,4% των πωλήσεων και ακολούθησε η κατηγορία Α με 32,5% και η κατηγορία C με 31,8%. Από την ανάλυση των στοιχείων που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) τα SUV της κατηγορίας Β είναι τα πλέον αγαπημένα των καταναλωτών, καθώς δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση, αφού η κατηγορία έφτασε στο 18,5% του συνόλου.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης μείωση 38,1% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Ιούνιο με συνολικά 949.722 ταξινομήσεις. Στην Ελλάδα πτώση σημείωσαν και οι πωλήσεις καινούριων φορτηγών (37%) με συνολικά 510 ταξινομήσεις, ενώ αντίθετα τον Αύγουστο είχαμε αύξηση 150% στις πωλήσεις καινούριων λεωφορείων. Τέλος μείωση 9,3% σημείωσαν και οι πωλήσεις δικύκλων -παρά το γεγονός ότι διανύουμε καλοκαιρινούς μήνες- με συνολικά 2.892 ταξινομήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.