Quantcast
Απίστευτη κοροϊδία από τον έμπορο ΙΧ των Βορείων Προαστίων που γυρίζει χιλιόμετρα - enikonomia.gr
share

Απίστευτη κοροϊδία από τον έμπορο ΙΧ των Βορείων Προαστίων που γυρίζει χιλιόμετρα

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

Με εξώδικο απάντησε ο έμπορος ΙΧ των Βορείων Προαστίων που πουλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα σε πελάτη του ο οποίος ανακάλυψε την «κομπίνα» με τα γυρισμένα χιλιόμετρα προειδοποιώντας τον μάλιστα να επιστρέψει το αυτοκίνητο εντός 3 ημερών με την επιστροφή των χρημάτων του αλλιώς θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες διασφάλισης των δικαιωμάτων του!

Ειδικότερα ο έμπορος των Βορείων Προαστίων στο εξώδικο που απέστειλε στον πελάτη του με το όχημα που είχε γυρισμένα χιλιόμετρα, και έχει το Enikonomia.gr στη διάθεσή του, αρνείται όλες τις κατηγορίες και απαιτεί να επιστραφεί το όχημα στην εταιρεία του.

Ωστόσο το μεγάλο ερώτημα που δημιουργείται αυτή τη στιγμή είναι τι κάνει το κράτος και οι Αρχές καθώς μέχρι σήμερα κανένας έλεγχος δεν έχει γίνει από κανένα ελεγκτικό μηχανισμό του κράτους ώστε να διαπιστώσουν πόσα αυτοκίνητα που πωλούνται από τον συγκεκριμένο έμπορο των Βορείων Προαστίων έχει γυρισμένα χιλιόμετρα τα οποία θα αποκτήσουν ανυποψίαστοι καταναλωτές τη σιτγμή που οι καταγγελίες εναντίον του συνεχώς αυξάνονται.

Από την άλλη μεριά ο νόμος «προστατεύει» το γύρισμα των χιλιομέτρων καθώς ακόμη και το πρόστιμο των 15.000 ευρώ που έχει επιβληθεί στην πραγαμτικότητα έχει «παγώσει» μέσω της αίτησης «θεραπείας» που έχει υποβληθεί και ακόμη και αν μετά την ακρόαση του σχετικού αιτήματος η Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή το επικυρώσει ο έμπορος των Βορείων Προαστίων μετά μπορεί να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια για να το ακυρώσει και λόγω της απεργίας των δικηγόρων αλλά και του φόρτου εργασίας των δικαστηρίων η υπόθεση δεν αναμένεται να εκδικαστεί πριν το 2019!

Ολα αυτά τα χρόνια επομένως ο έμπορος των Βορείων Προαστίων θα μπορεί να λειτουργεί ανεξέλεγκτος πουλώντας μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα σε ανυποψίαστους καταναλωτές.

Να υπενθυμίσουμε πως σε άλλα κράτη-μέλη αν επιβεβαιωθεί πως έμπορος ΙΧ πούλησε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με γυρισμένα χιλιόμετρα το αρχικό πρόστιμο που επιβάλλεται ξεπερνά τις 150.000 ευρώ ενώ ιδιαίτερα υψηλή είναι και η αποζημίωση για τον πελάτη-καταναλωτή που αγόρασε το αυτοκίνητο με γυρισμένα χιλιόμετρα.

Στην Ελλάδα υπάρχει η «αίτηση θεραπείας», η αδράνεια των Αρχών και βέβαια κανένας νόμος που να προστατεύει τους καταναλωτές.

 

«Μαγικά» άλλαξε η ένδειξη του χιλιομετρητή!

Πάντως όσον αφορά στους ισχυρισμούς του εμπόρου μεταχειρισμένων ΙΧ με γυρισμένα χιλιόμετρα πως το όχημα δεν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα θα αναδημοσιεύσουμε τα στοιχεία που έχει το Enikonomia.gr στην διάθεσή του που επιβεβαιώνουν την απάτη.

Ειδικότερα:

Ο έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα Βόρεια Προάστια φαίνεται πως δεν φοβάται ούτε νόμους αλλά ούτε και τους πελάτες που ανακαλύπτουν πως το όχημα που αγόρασαν έχει διανύσει επιπλέον 100.000 χλμ. από εκείνα που αναγράφονται στο κοντέρ του αυτοκινήτου.

Ειδικότερα ιδιώτης καταναλωτής πριν μερικούς μήνες απέκτησε ένα πολυτελές και «καθαρό» έναντι 21.000 ευρώ το οποίο σύμφωνα με τις ενδείξεις του καντράν είχε διανύσει 62.936 χλμ.

Ωστόσο μετά από βλάβες και προβλήματα ο κάτοχος του οχήματος επισκέφθηκε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Opel και αντιλήφθηκε πως στις 5 Ιανουαρίου του 2015 το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε επισκεφθεί εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Opel στην Ολλανδία έχοντας διανύσει 152.765 χλμ.!

Κατόπιν ο καταναλωτής από το Τελωνείο Αθηνών απαίτησε να ανοιχθεί ο φάκελος του οχήματός του όπου διαπίστωσε πως το όχημά του είχε εκτελωνιστεί με καταγεγραμμένα 158.826 χλμ.

Όταν γνωστοποίησε στον έμπορο πως ανακάλυψε τα πραγματικά χιλιόμετρα του οχήματος που είχε αγοράσει και πως θα κινηθεί δικαστικά εκείνος  άρχισε να του στέλνει απειλητικά μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο αναγράφοντας μεταξύ άλλων:  «Πρόσεχε γιατί έχεις και παιδιά»…

‘Αλλος καταναλωτής προμηθεύτηκε εισαγόμενο μεταχειρισμένο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο από τον ίδιο έμπορο των Βορείων Προαστίων και μετά από συνεχείς βλάβες αποφάσισε να επισκεφθεί την επίσημη αντιπροσωπεία όπου εκεί διαπιστώθηκε επίσημα πως το όχημα είχε διανύσει 265.000 χλμ. και ανήκε σε εταιρεία ενοικιάσεων ΙΧ στην Ισπανία ενώ στο κοντέρ του ανέγραφε μόλις 72.000 χλμ.

‘Όταν γνωστοποίησε στον έμπορο πως ανακάλυψε την απάτη με τα γυρισμένα χιλιόμετρα εκείνος συμφώνησε να το ανταλλάξει με ένα πιο καινούριο πετρελαιοκίνητο όχημα το οποίο σύμφωνα με τον έμπορο ήταν σαν καινούριο και είχε διανύσει μόλις 48.000 χλμ.

Ο καταναλωτής μετά από έλεγχο που έκανε στο δεύτερο αυτοκίνητο ανακάλυψε πως εκείνο έχει γυρισμένα χιλιόμετρα και πως το όχημα ανήκε σε εταιρεία ενοικίασης στην Πορτογαλία και είχε διανύσει 165.000 χλμ…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.