Quantcast
Παναγιωτάκης: Βγάζει προς πώληση μία μικρή ΔΕΗ με 400.000 πελάτες - enikonomia.gr
share

Παναγιωτάκης: Βγάζει προς πώληση μία μικρή ΔΕΗ με 400.000 πελάτες

δημοσιεύτηκε:

Σε μια καινούργια διαδικασία για περαιτέρω άνοιγμα της λιανικής του ρεύματος αναφέρθηκε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης ανακοινώνοντας τη δημιουργία μίας “μικρή ΔΕΗ – προμήθεια”, με αναλογική προφανώς σύνθεση πελατών, την οποία θα πουλήσει στη συνέχεια μέσω διαγωνισμού.

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης «δημιουργούμε εταιρείες λιανικής με πελάτες μας από όλες τις κατηγορίες, με εγγυημένες για ένα διάστημα τιμές χονδρικής, τις οποίες θα διαθέσουμε με διαγωνισμό έναντι ανταλλάγματος στους άλλους προμηθευτές. Η πρώτη εταιρεία, με μερίδιο 6–7%, δηλαδή περίπου 400.000 πελάτες επιδιώκουμε να είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο.

Πιστεύουμε ότι όσοι προμηθευτές αντιμετωπίζουν την αγορά στρατηγικά θα ανταποκριθούν».

Πρόσθεσε δε ότι «σήμερα μεγάλες κατηγορίες καταναλωτών είναι προσδεδεμένες στη ΔΕΗ. Η αγορά είναι στρεβλή. Το κόστος παραγωγής είναι υψηλότερο από την ΟΤΣ, άρα η παραγωγή της ΔΕΗ είναι ζημιογόνος. Αν δεν υπήρχαν αυτά, η μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ θα ήταν σχετικά ανώδυνη. Όμως, η εφαρμογή των ΝΟΜΕ πρέπει να γίνει προσεκτικά. Δεν πρέπει η ΔΕΗ να υποστεί καίριο πλήγμα, με επιπτώσεις στην αγορά και την οικονομία».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε σταυροδρόμι. Από τη μια ο ουσιαστικός ανταγωνισμός, από την άλλη το εύκολο κέρδος ορισμένων χωρίς ρίσκο, αλλά μακροπρόθεσμα με ζημία της χώρας. Με την παρέμβαση της πολιτείας και της Ε.Ε. θα λάβουμε το σωστό δρόμο», εκτίμησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.