Quantcast
Συμμετοχή της Μότορ Όιλ σε έρευνες υδρογονανθράκων στην Τανζανία - enikonomia.gr
share

Συμμετοχή της Μότορ Όιλ σε έρευνες υδρογονανθράκων στην Τανζανία

δημοσιεύτηκε:

Το 25 % των δικαιωμάτων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή «Kilosa-Kilombero» στην Τανζανία απέκτησε η Μότορ Όιλ μέσω θυγατρικής της εταιρίας, όπως ανακοινώθηκε μέσω Χρηματιστηρίου.

Αγοραστής των δικαιωμάτων είναι η εταιρεία MV Upstream Tanzania Limited, με έδρα την Κύπρο, η οποία ανήκει κατά 65 % στη Μότορ Όιλ και 35 % στην εταιρεία Vegas Oil and Gas Limited.

Tο Kilosa-Kilombero είναι ένα χερσαίο οικόπεδο έρευνας υδρογονανθράκων, συνολικής έκτασης 17.625 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τα δικαιώματα έρευνας και εξόρυξης σε αυτό ανήκουν σήμερα στην Κοινοπραξία των εταιρειών Otto (σήμερα 50%), Swala Oil and Gas (Tanzania) plc, (εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Dar es Salaam-25%), και Tata Petrodyne (μέλος του Ινδικού Tata Group- 25%). Διαχειριστής της εξόρυξης είναι η Swala Oil and Gas. Η κατ’ αρχήν συμφωνία για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων συνήφθη με την Otto Energy (Tanzania) Pty Limited, θυγατρική της Otto Energy Limited, εταιρείας εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση η MV Upstream θα καταβάλει στην Otto ποσό 2,3 εκατ. δολαρίων για συμμετοχή σε έξοδα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και επί πλέον τις δαπάνες που αντιστοιχούν σε επικείμενη γεώτρηση μέχρι του ποσού των 2 εκατ. δολαρίων. Σε περίπτωση ανακάλυψης κοιτάσματος και ανάγκης νέας γεώτρησης για την εκτίμησή του η MV Upstream θα επωμισθεί μέρος των σχετικών δαπανών μέχρι 1 εκατ. δολαρίων.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις εγκρίσεις των αρχών της Τανζανίας και των υπολοίπων δύο εταίρων (SWALA Energy και Tata Petrodyne).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.