Quantcast
Ναυάγιο στη συμφωνία ΔΕΛΤΑ - ΜΕΒΓΑΛ - enikonomia.gr
share

Ναυάγιο στη συμφωνία ΔΕΛΤΑ – ΜΕΒΓΑΛ

δημοσιεύτηκε:

Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους Δέλτα και Μεβγάλ, καθώς για δεύτερη φορά η συμφωνία συγχώνευσης οδηγείται σε ναυάγιο,αφού η διοίκηση της τελευταίας δεν μεταβίβασε τις μετοχές της στην πρώτη μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί η σχετική προσφυγή από τη Δέλτα (θυγατρική της Vivartia) κατά της Μεβγάλ για αθέτηση των όρων της συμφωνίας που είχαν υπογράψει και προέβλεπε τη μεταβίβαση των μετοχών στη Δέλτα μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα έδινε το “πράσινο φως” στην εξαγορά. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία εγκρίθηκε η συγχώνευση, έστω και με αστερίσκους, ανακοινώθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2014.

Εδώ και καιρό, πάντως, κυκλοφορούσαν φήμες στη Βόρεια Ελλάδα για αναζήτηση από την πλευρά της Μεβγάλ ξένου επενδυτή. Όταν, μάλιστα, στις 22 Οκτωβρίου 2014 ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia, κ. Ιωάννης Αρτινός, είχε ερωτηθεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας δεν είχε κρύψει ότι το κλίμα μεταξύ των δύο εταιρειών ήταν “ψυχροπολεμικό”, αποκαλύπτοντας ότι δεν υπήρχε καν επικοινωνία.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, από την πλευρά της Μεβγάλ υποστηρίζεται ότι η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το αμερικανοβρετανικό fund Bain Capital, κάτι που από την πλευρά της Δέλτα αμφισβητείται. Μάλιστα, κύκλοι κοντά στη διοίκηση της Vivartia εκφράζουν έντονη ανησυχία και προβληματισμό για το μέλλον της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας, εκτιμώντας ότι σύντομα θα αντιμετωπίσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το προσύμφωνο εξαγοράς είχε υπογραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές τον περασμένο Απρίλιο και προέβλεπε την εξαγορά από τη Vivartia του 43% που κατέχουν στη Μεβγάλ οι οικογένειες Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου, έναντι τιμήματος 4,5 εκατ. ευρώ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.