Quantcast
OIYE: Καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει και να προστατεύσει τους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας - enikonomia.gr
share

OIYE: Καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει και να προστατεύσει τους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας

δημοσιεύτηκε:

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των εργαζομένων στα ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ και της Ομοσπονδίας τους , οι οποίοι δίνουν ένα δίκαιο και σκληρό απεργιακό αγώνα απέναντι στην ασυδοσία που ασκεί η εργοδοσία του Ομίλου Λαυρεντιάδη, έχοντας να αντιμετωπίσουν κρατική καταστολή, τρομοκρατία και συλλήψεις, με αποκορύφωμα αυτή του Προέδρου της ΟΕΧΒΕ!

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς οι απολυμένοι από τα«Λιπάσματα Καβάλας» (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, νυν ELFE – ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ του ομίλου Λαυρεντιάδη) έφτασαν τους 51 μέσα σε έναν μήνα. Οι τελευταίες έξι απολύσεις έγιναν την Παρασκευή (22/07/2016) με τη διοίκηση Λαυρεντιάδη να φτάνει στο σημείο να απολύει παράνομα και καταχρηστικά τον Πρόεδρο, τονΑντιπρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα του Σωματείου.

O Oμιλος Λαυρεντιάδη έβγαλε τον Ιούνιο σε αναγκαστική άδεια τους περίπου 200 εργαζόμενους και από την 1η Ιουλίου τους έθεσε σε τρίμηνη διαθεσιμότητα. Εδώ και τρεις μήνες το εργοστάσιο στην ουσία είναι κλειστό, παραγωγή λιπάσματος δεν υπάρχει, ενώ η προσπάθεια της εργοδοσίας έχει ένα και μοναδικό στόχο, να μετατρέψει το σύνολο των εργαζομένων σε εργολαβικούς, χωρίς δικαιώματα, εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας. Για το σκοπό αυτό, απαιτεί την οικειοθελή παραίτηση,με ταυτόχρονη μετατροπή όλων των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου σε ορισμένου. Τις προηγούμενες μέρες, η μεθόδευση της διοίκησης Λαυρεντιάδη να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με νέες προσλήψεις δίμηνης και τρίμηνης διάρκειας έπεσε στο κενό, αφού πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι που τη μια μέρα προσλήφθηκαν και την επόμενη αποχώρησαν αρνούμενοι να παίξουν αυτό το ρόλο.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν ακούραστοι να περιφρουρούν την απεργία τους, αρνούμενοι την απαίτηση του Λαυρεντιάδη να μετατρέψει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου σε ορισμένου, με εργολαβική σχέση. Ο αγώνας των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας έχει σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας, μακριά και έξω από τα σχέδια του εργοδότη που με συγκεκριμένες ενέργειες την οδηγεί στο κλείσιμο. Η μοναδική Λιπασματοβιομηχανία της χώρας μας είναι άκρως απαραίτητη για την εθνική, αγροτική και τοπική οικονομία.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αφήσει τα ευχολόγια και να πάρει καθαρή θέση εδώ και τώρα. Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά με το συγκεκριμένο θέμα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.