Quantcast
Σκλαβενίτης: Aύξηση τζίρου και κερδών δείχνουν τα αποτελέσματα του 2015 - enikonomia.gr
share

Σκλαβενίτης: Aύξηση τζίρου και κερδών δείχνουν τα αποτελέσματα του 2015

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση τζίρου πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ είχε πέρυσι σε σχέση με το 2014 η εταιρεία Σκλαβενίτης που αυτή τη στιγμή συνομιλεί με τις τράπεζες για τη διάσωση της Μαρινόπουλος.


Με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του 2015, η Σκλαβενίτης εμφανίζει σήμερα ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 1,74 δισ. ευρώ (αύξηση 41% σε σχέση με το 2014) φέρνοντας τον όμιλο στη δεύτερη θέση της αγοράς με βάση το μερίδιο του τζίρου, ενώ η αξία του ενεργητικού του προσεγγίζει πλέον το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Στην πρώτη θέση από πλευράς μεριδίου πέρυσι παρέμεινε ο όμιλος ΑΒ Βασιλόπουλος της Delhaize με τζίρο 1,94 δισ. ευρώ, ενώ στην 3η θέση έπεσε η Μαρινόπουλος η οποία με βάση τον ισολογισμό του 2015 είχε πωλήσεις ύψους 1,4 δισ. ευρώ.


Η σημαντική αυτή ενίσχυση στον τζίρο της αλυσίδας συνδέεται και με το γεγονός ότι στα αποτελέσματα του 2015 περιλαμβάνονται με τη μέθοδο της ολικής ενοποίησης εκτός της μητρικής και οι θυγατρικές Mart Cash & Carry (πρώην Makro Cash & Carry) και η εξαγορασθείσα εντός του 2015 κατά 60% Χαλκιαδάκης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.