Quantcast
Πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative από την Εθνική Τράπεζα - enikonomia.gr
share

Πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative από την Εθνική Τράπεζα

δημοσιεύτηκε:

Η ωρίμανση επιχειρηματικών ιδεών στον ευρύτερο τομέα των χρηματο-οικονομικών συναλλαγών και ο μετασχηματισμός τους σε κερδοφόρες νέες επιχειρήσεις είναι ο στόχος του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative.

Το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την εταιρεία Crowdpolicy και την υποστήριξη δημόσιων και ιδιωτικών φορέων της οικονομίας και της κοινωνίας και απευθύνεται σε φοιτητές, επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων και γενικότερα οποιονδήποτε θέλει να αναπτύξει την ιδέα του ή την μεθοδολογία του σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα πρέπει να αναπτύσσουν την ιδέα τους στο ευρύτερο θεματικό πεδίο των χρηματο-οικονομικών συναλλαγών (fintech) όπως ενδεικτικά είναι τραπεζικά συστήματα, τραπεζικές συναλλαγές, συναλλαγές πληρωμών, mobile εφαρμογές, αυτοματοποιημένα customer care συστήματα (bots), mobile payments, blockchain, συστήματα e-commerce, ticketing κλπ, με εφαρμογές εκτός από τον τραπεζικό τομέα και σε άλλους δυναμικούς τομείς της οικονομίας όπως, ενδεικτικά, είναι ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία, οι ασφάλειες, οι μεταφορές, η ενέργεια, η ναυτιλία.

Μέσω του προγράμματος θα παρέχεται στους συμμετέχοντες εξειδικευμένη επιχειρηματική και τεχνολογική συμβουλευτική από στελέχη με εμπειρία, bootcamps για την ανάπτυξη ειδικών δεξιοτήτων (skills), βελτίωση των ιδεών με μεθοδολογίες lean development, ανάπτυξη MVP και prototypes, συνεργασία με μέντορες και επιχειρήσεις και συνέργειες με επιταχυντές από το εξωτερικό. Μέσω του προγράμματος θα αξιοποιηθεί το open banking API της Εθνικής Τράπεζας για τη δημιουργία νέων εφαρμογών. Το πρόγραμμα δύναται να παρέχει στους συμμετέχοντες πρόσθετους πόρους, όπως υπηρεσίες cloud, δυνατότητες χρηματοδότησης και συμβόλαια υπηρεσιών με την τράπεζα.

Λεπτομέρειες για τον 1ο κύκλο το πρόγραμμα για το έτος 2016 – 2017 και τη διαδικασία για την επιλογή των συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στη λίστα ενημέρωσης στη διεύθυνση https://goo.gl/ub50aF.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.