Quantcast
Θεσσαλονίκη: Πτώση της αγοράς κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων - enikonomia.gr
share

Θεσσαλονίκη: Πτώση της αγοράς κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων

δημοσιεύτηκε:

“Χειρότερα από πέρυσι οπότε και επιβλήθηκαν τα capital control, κινήθηκε η αγορά στο Νομό Θεσσαλονίκης στη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων και παρά τα ποσοστά εκπτώσεων που ξεπερνούν και το 70%, οι Έλληνες καταναλωτές δεν ψωνίζουν γιατί δεν έχουν”, τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης.

Κληθείς να μας δώσει ποσοστά αναφορικά με τη μείωση που καταγράφεται, ο κ. Φιλιππίδης μας τόνισε “αποφεύγω τις εκτιμήσεις και προτιμώ πάντα να μιλώ με στοιχεία. Στο πρώτο τετραήμερο του Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσουμε την έρευνα που κάνουμε κάθε χρόνο μετά την ολοκλήρωση της περιόδου των εκπτώσεων και τότε θα ξέρουμε ακριβώς τι έγινε”. Υπογράμμισε ότι “η πολιτική που έχει ακολουθηθεί, με τις μεγάλες μειώσεις των εισοδημάτων, τα μέτρα υπερφορολόγησης, έχει πλήξει πρώτα και πάνω απ’ όλα το εμπόριο”.

O κ. Φιλιππίδης πρόσθεσε “επτά χρόνια κρίσης το εμπόριο έδειξε ότι έχει αντοχές. Αλλά κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και λέμε ότι το γαϊδούρι κάποτε θα σκάσει”. Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση σημείωσε, “δεν αποκλείουμε να δούμε κατεβασμένα ρολά και λουκέτα στο προσεχές διάστημα”.

Ο πρόεδρος του ΕΣΘ, μεταξύ άλλων μας τόνισε ότι η μεγάλη μείωση των διαθέσιμων εισοδημάτων και οι υψηλοί συντελεστές φορολόγησης, είναι τα συστατικά εκείνα που “ευνοούν τη φοροδιαφυγή”, η οποία, όπως υποστήριξε δεν θα αντιμετωπιστεί ούτε με την υποχρεωτική χρήση των μηχανημάτων POS από τις επιχειρήσεις, ούτε και με τη σύνδεση του αφορολογήτου των πολιτών με δαπάνες, που θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.