Quantcast
Τριπλασιάστηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Πάρου τον Αύγουστο - enikonomia.gr
share

Τριπλασιάστηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Πάρου τον Αύγουστο

δημοσιεύτηκε:

«Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση τον πρώτο μήνα λειτουργίας του νέου αεροδρομίου της Πάρου, με την Olympic Air να έχει μεταφέρει πάνω από 18.000 επιβάτες, τριπλάσιους σε σχέση με τον Αύγουστο του 2015.

Συγκεκριμένα, η δυνατότητα προσέγγισης του νησιού μεγαλύτερων αεροσκαφών, οι περισσότερες συχνότητες αλλά και η απευθείας σύνδεση μεταξύ Πάρου-Θεσσαλονίκης εκτόξευσαν την κίνηση της Olympic Air στους 18.725 επιβάτες τον Αύγουστο από 6.159 που εξυπηρετήθηκαν τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Συνολικά στο δρομολόγιο Αθήνα-Πάρος η Olympic Air εξυπηρέτησε τον μήνα Αύγουστο 17.548 επιβάτες καταγράφοντας αύξηση 185% σε σχέση με πέρσι ενώ το άνοιγμα της πτήσης Θεσσαλονίκη-Πάρος υποδέχθηκαν με θέρμη συνολικά 1.177 επιβάτες. Η συνολική επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Πάρου ενισχύθηκε κατά 204% τον περασμένο Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση του νέου διαδρόμου της Πάρου από το ελληνικό Δημόσιο, η Olympic Air υπήρξε φορέας εκτέλεσης και χρηματοδότησης του έργου ολοκλήρωσης και λειτουργίας του σταθμού επιβατών αλλά και των έργων υποδομής του νέου αερολιμένα Πάρου.

«Η αποτελεσματική συνεργασία με την ΥΠΑ για την εκτέλεση του έργου του τερματικού σταθμού, με χρηματοδότηση και επίβλεψη της εταιρείας μας σε μόνο 102 μέρες, αποδίδει ήδη σημαντικά» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δ. Γερογιάννης. Επιπλέον ο κ. Γερογιάννης δήλωσε: «Κρίνοντας το καλοκαίρι του 2016 για όλο μας το δίκτυο, μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα με αδύναμο Μάιο και κυρίως Ιούνιο που επηρέασαν αρνητικά την πορεία του πρώτου εξαμήνου, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είχαν ικανοποιητική πορεία σε πληρότητες και ανάπτυξη της κίνησης. Παράλληλα και η δυναμική των προ-κρατήσεων, για το κλείσιμο της σεζόν, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου διαμορφώνεται θετικά τόσο σε παλιότερους όσο και στους νέους προορισμούς του δικτύου μας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.