Quantcast
Επιστολή για συναίνεση στη διάσωση της Μαρινόπουλος - enikonomia.gr
share

Επιστολή για συναίνεση στη διάσωση της Μαρινόπουλος

δημοσιεύτηκε:

Επιστολή προς τους προμηθευτές της Μαρινόπουλος, με την οποία ζητεί τη συναίνεσή τους προκειμένου να προχωρήσει η υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 106 β και θ, στο πλαίσιο σχεδίου εξυγίανσης με στρατηγικό επενδυτή τη Σκλαβενίτης, ταυτόχρονα με «κούρεμα» των απαιτήσεών τους κατά 50% -οριζόντια-, αποστέλλεται από την PwC, που ενεργεί ως σύμβουλος της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική επί της ουσίας οριστικοποιείται η πρόταση προς όλους τους προμηθευτές, ανεξάρτητα από το ύψος των απαιτήσεών τους, ενώ η πληρωμή των υπολοίπων που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία που θα δημιουργήσει η Σκλαβενίτης θα γίνει αμέσως μετά την τελική απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης και την προβλεπόμενη διαδικασία για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.


Σύμφωνα με την επιστολή, η υπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην όλη διαδικασία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος και ανοίγει τον δρόμο προς την ανάπτυξη μίας βιώσιμης λύσης, η οποία θα οδηγήσει σε βάθος χρόνου επιστροφή στην κανονικότητα και θα συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη του οικονομικού περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Περιλαμβάνει την ίδρυση μιας νέας εταιρείας, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας θα μετέχει η Ι&Σ Σκλαβενίτης ΑΕΕ (Επενδυτής) κατά ποσοστό 100% και μεταφορά στοιχείων ενεργητικού και παθητικού 4 εταιρειών του ομίλου Μαρινόπουλου και συγκεκριμένα των ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΞΥΝΟΣ Α.Ε., EXPRESS M Α.Ε., ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΕΙΡΑΪΚΟΝ Α.Ε. στη νέα εταιρεία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.