Quantcast
Η Τοtal εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Κύπρο - enikonomia.gr
share

Η Τοtal εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Κύπρο

δημοσιεύτηκε:

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Κύπρο και τα τεμάχια 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ, εξετάζει σοβαρά η εταιρεία γαλλικών συμφερόντων Total, αφού δεν εντόπισε στόχους για την πραγματοποίηση ερευνητικών γεωτρήσεων.

Την είδηση μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν ότι σύμφωνα με έγκυρη πηγή, αν και ο γαλλικός κολοσσός ξόδεψε εκατομμύρια ευρώ για την πραγματοποίηση σεισμογραφικών ερευνών, ωστόσο δεν εντόπισε γεωτρήσιμες γεωλογικές δομές.

Πλέον, ο γαλλικός κολοσσός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παραβιάσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις έναντι της Κύπρου, οι οποίες περιλάμβαναν την πραγματοποίηση 2 ερευνητικών γεωτρήσεων, μία σε κάθε τεμάχιο.

Η απόφαση αυτή, συνεχίζουν τα κυπριακά ειδησεογραφικά, σημαίνει ότι η εταιρεία θα κληθεί να καταβάλει το 10% της υπολογιζόμενης δαπάνης των γεωτρήσεων στο κράτος, αφού το ρίσκο της πραγματοποίησης των γεωτρήσεων καθίσταται πλέον ιδιαίτερα μεγάλο. Συνεπώς, η ζημιά για την εταιρεία θα είναι πολύ μικρότερη παρά εάν προχωρούσε σε γεωτρήσεις χωρίς να εντόπιζε αποθέματα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.