Quantcast
Η Vivartia μηνύει τη Μεβγάλ - enikonomia.gr
share

Η Vivartia μηνύει τη Μεβγάλ

δημοσιεύτηκε:

Με μηνύσεις και αιτήματα για διαχειριστικό έλεγχο, καθώς και ακύρωση αποφάσεων που ελήφθησαν στη Μεβγάλ «απαντά» η Vivartia στην απόφαση της πρώτης να μην τηρήσει τα συμφωνηθέντα από τον Απρίλιο για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, η θυγατρική του ομίλου της MIG κατέθεσε μήνυση κατά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Μεβγάλ κ. Πέτρου Παπαδάκη, ζητώντας να ασκηθεί δίωξη εναντίον του για κακουργηματική απάτη. 

Επιπλέον, η διοίκηση της Vivartia αποφάσισε να προχωρήσει σε δύο ακόμη κινήσεις: πρώτον, ζητεί να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στη Μεβγάλ για τις οικονομικές χρήσεις των τελευταίων ετών. Αλλωστε, ο οικονομικός και νομικός έλεγχος (due diligence) που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη βορειοελλαδίτικη βιομηχανία φέρεται να προκάλεσε αρκετά ερωτήματα.

Δεύτερον, η διοίκηση της Vivartia εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει ακύρωση της απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων (πραγματοποιήθηκε στις 30/7/2014) με την οποία αφενός εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις της Μεβγάλ για τη χρήση του 2013 και αφετέρου απηλλάγησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τα πεπραγμένα της χρήσης του 2013.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.