Quantcast
ΕΒΖ: Συγκεντρώθηκε σχεδόν το 70% της συνολικής παραγωγής τεύτλων στην Κεντρική Μακεδονία - enikonomia.gr
share

ΕΒΖ: Συγκεντρώθηκε σχεδόν το 70% της συνολικής παραγωγής τεύτλων στην Κεντρική Μακεδονία

δημοσιεύτηκε:

Άναψε σήμερα το καμίνι στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στην Ορεστιάδα και την Τετάρτη, 12/10, θα βγει και η πρώτη ποσότητα ζάχαρης. Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία παραλαβής και επεξεργασίας τεύτλων στο Πλατύ Ημαθίας, όπου έχει ήδη δοθεί το 70% της παραγωγής από την ευρύτερη περιοχή, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα αναμένεται να λειτουργήσει για κάτι περισσότερο από 20 ημέρες. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας, Πέτρος Χαστανίδης, μέλος στο σωματείο των εργαζομένων στην ΕΒΖ, τόνισε: «Συνολικά έχουν σπαρεί 15.000 στρέμματα με τεύτλα στον Έβρο και άλλα 500 στρέμματα στη Βουλγαρία. Εκτιμώ ότι η παραγωγή συνολικά θα ξεπεράσει ίσως και τους 80.000 τόνους, αφού στην ευρύτερη περιοχή οι καιρικές συνθήκες δεν δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στους περίπου 100 παραγωγούς».

Είπε ακόμη ότι υπό την προϋπόθεση ότι η διοίκηση της ΕΒΖ θα τηρήσει την υπόσχεσή της και θα πληρώσει τους τευτλοκαλλιεργητές έως τα Χριστούγεννα, τον επόμενο χρόνο δεν αποκλείεται να σπαρούν στην περιοχή περισσότερα από 40.000 στρέμματα.

«Πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά και ημερησίως επεξεργαζόμαστε 8.000 τόνους τεύτλων» επισήμανε ο διευθυντής του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, Σοφοκλής Μηνόπουλος, προσθέτοντας ότι έχει παραληφθεί από τη μονάδα σχεδόν 70% της συνολικής παραγωγής στη Κεντρική Μακεδονία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης, υπενθύμισε ότι στην περιοχή έχουν σπαρεί 60.000 στρέμματα και οι αποδόσεις εκτιμώνται στους 6 τόνους/στρέμμα, ενώ επανέλαβε ότι «εφόσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με τη διοίκηση της εταιρείας και πληρωθούμε μέχρι τα Χριστούγεννα, του χρόνου δεν αποκλείεται να ξεπεράσουμε τα 150.000 στρέμματα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.