Quantcast
Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού η αγορά δημοσίων έργων - enikonomia.gr
share

Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού η αγορά δημοσίων έργων

δημοσιεύτηκε:

Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 28 Δεκεμβρίου 2016 για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του ανταγωνισμού από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά δημόσιων έργων.

Η αυτεπάγγελτη έρευνα της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά δημόσιων έργων ξεκίνησε το 2011, κατόπιν ανώνυμης επιστολής αναφορικά με ενδείξεις νόθευσης του διαγωνισμού «Περιβαλλοντική Αποκατάσταση – Ανάπλαση Χ.Α.Δ.Α. Νομού Πέλλας». Για τους σκοπούς της συγκεκριμένης έρευνας, η γενική διεύθυνση διενέργησε αιφνιδιαστικούς ελέγχους, έλαβε καταθέσεις και απέστειλε σειρά ερωτηματολογίων σε επιχειρήσεις του κλάδου.

Σύμφωνα με την εισήγηση, οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις συμμετείχαν σε συμφωνία ή/και εναρμονισμένη πρακτική με στόχο τη χειραγώγηση του επίμαχου διαγωνισμού (με τον εκ των προτέρων καθορισμό αναδόχου, την υποβολή προσφορών κάλυψης ή την καταστολή υποβολής προσφορών), κατά παράβαση του άρθρου 1 του Ν.3959/2011.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.