Quantcast
Chillbox: Επέκταση σε ΗΠΑ, Ρωσία και Τουρκία - enikonomia.gr
share

Chillbox: Επέκταση σε ΗΠΑ, Ρωσία και Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

Σε νέες αγορές επεκτείνεται η αλυσίδα καταστημάτων Frozen Yogurt Chillbox, δίνοντας δυναμικό παρόν σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Τουρκία και Ρωσία. Τους προηγούμενους μήνες η ελληνική αλυσίδα frozen yogurt προχώρησε στη δημιουργία καταστημάτων σε Νέα Υόρκη, Κωνσταντινούπολη και σε περιφερειακές πόλεις της Ρωσίας, ενώ συνέχισε το επεκτατικό της πρόγραμμα σε Σουηδία και Γαλλία, με αποτέλεσμα να επεκτείνει πλέον την παρουσία της σε 15 χώρες. 

Το πρώτο κατάστημα chillbox επί αμερικάνικου εδάφους ξεκίνησε τη λειτουργία του εντός του Νοεμβρίου του 2014 και εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας που ανακοινώθηκε την άνοιξη του 2014 με την Lymell Holdings LLC, η οποία απέκτησε το αποκλειστικό δικαίωμα master franchise για την Αμερική.

Σε συνέχεια της επιτυχίας που καταγράφει το chillbox σε Ελλάδα και Ευρώπη, φιλοδοξία του πρώτου καταστήματος chillbox στην Αμερική αποτελεί η «μύηση» του αμερικάνικου κοινού στην ελληνική πρόταση frozen yogurt που βασίζεται στα υψηλής ποιότητας αγνά υλικά και στις πολυάριθμες επιλογές γαρνιρισμάτων, δημιουργώντας ένα επιδόρπιο υψηλής διατροφικής αξίας με χαμηλά λιπαρά αλλά και «υψηλό δείκτη» απόλαυσης.

Το “chillbox” συνυφασμένο με την υγιεινή απόλαυση σημειώνει ιδιαίτερη ανταπόκριση και στην Κωνσταντινούπολη, όπου σε συνέχεια συντονισμένων ενεργειών ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στα τέλη Νοεμβρίου τρία καταστήματα chillbox σε κεντρικά σημεία της Πόλης σε συνεργασία με την εταιρεία 40S Gida ve Τurizm Ιsletmeleri A.S.

Παράλληλα, στα μέσα Δεκεμβρίου δύο νέα καταστήματα άνοιξαν και υποδέχθηκαν το κοινό του ελληνικού frozen yogurt στις πόλεις Βορονέζ και Λίπετσκ στην αγορά της Ρωσίας, σε συνεργασία με την εταιρεία Dream Food LLC.

Επίσης, μέσω της master franchise συμφωνίας με την Deli Grec S.A.S για τη Γαλλία και σε συνέχεια του πρώτου καταστήματος στο Παρίσι και της επιτυχίας που γνωρίζει, δημιουργήθηκε και δεύτερο κατάστημα chillbox στην πόλη Ντιζόν.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά της Σουηδίας που υπήρξε από τους πρώτους προορισμούς του εξωτερικού για την chillbox, τα σημεία παρουσίας της αλυσίδας αυξήθηκαν σε επτά με το άνοιγμα τριών νέων καταστημάτων, σε προάστια της Στοκχόλμης και στην περιοχή Τάνουμ.

Σημειώνεται πως η ανάπτυξη στη συγκεκριμένη αγορά πραγματοποιείται μέσω κύριας δικαιόχρησης με την Health & Passion AB.

Σε αναγνώριση της σταθερής ενίσχυσης της εξωστρέφειάς της, η chillbox έλαβε το “Best International Expansion 2015” βραβείο για την πορεία ανάπτυξης της ελληνικής εταιρείας σε αγορές του εξωτερικού.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται στην chillbox για 2η συνεχή χρονιά. Το βραβείο απονεμήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης των «Βραβείων Franchise» του περιοδικού FRANCHISE BUSINESS στις 28.01.2015 υπό την αιγίδα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΕΒΕΑ), της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος (ΣFΕ).

Αξίζει ν΄αναφερθεί ότι, η chillbox, δραστηριοποιήθηκε εμπορικά με το πρώτο κατάστημα να ανοίγει το Φεβρουάριο του 2012.

Σήμερα μέσω συστήματος franchise λειτουργούν περισσότερα από 75 καταστήματα chillbox σε 15 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από 5 εκατ.  καταναλωτές ετησίως.

Η εταιρεία ανήκει στην NBGI Private Equity του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Μ.Ι.Παπακωνσταντίνου

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.