Quantcast
Ρεκόρ προσέλευσης στον μαθητικό διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση» - enikonomia.gr
share

Ρεκόρ προσέλευσης στον μαθητικό διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση»

δημοσιεύτηκε:

Με ρεκόρ συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί φέτος ο διαγωνισμός «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, καθώς δήλωσαν συμμετοχή ομάδες από 120 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα. Κάτι που σημαίνει ότι πάνω από 2.000 μαθητές και μαθήτριες 15 έως 17 ετών θα στήσουν τη δική τους επιχείρηση ανοίγοντας ενδεχομένως έναν νέο δρόμο για το μέλλον τους.

Τα παιδιά υλοποιούν τις καινοτόμες ιδέες τους με την καθοδήγηση των καθηγητών τους αλλά και εθελοντών-επιχειρηματικών συμβούλων που διαθέτουν αφιλοκερδώς το χρόνο τους για να τους μάθουν τα μυστικά των επιτυχημένων επιχειρήσεων. Στην «Εικονική Επιχείρηση 2016-2017» συμμετέχουν Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια, Εσπερινά, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Πρότυπα Πειραματικά, Μουσικά, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Ελευσίνα, τη Χαλκίδα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Καλαμάτα, το Άργος, την Πάτρα, τον Πύργο, τη Ρόδο, την Κάλυμνο, τη Λευκάδα, τη Νάξο, το Βόλο, τα Ιωάννινα, την Κατερίνη, την Αμαλιάδα, την Καβάλα, τη Λάρισα, τις Σέρρες, την Καστοριά, τα Γιαννιτσά, την Πρέβεζα, τον Τύρναβο, τα Τρίκαλα και πολλές άλλες πόλεις και χωριά της Ελλάδας. Φέτος, για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» θα συμμετάσχουν και τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα δημιουργήσουν το Φεβρουάριο στις εμπορικές εκθέσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τον Απρίλιο, στον τελικό Πανελλαδικό Διαγωνισμό, θα αναδειχθεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2017». Η νικήτρια ομάδα θα διαγωνισθεί με άλλες 35 ομάδες στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe. Πέρα από τις βραβεύσεις του ελληνικού και του ευρωπαϊκού Junior Achievement, τα παιδιά-επιχειρηματίες δέχονται προτάσεις για συνεργασίες, παρουσιάζουν τις επιχειρήσεις τους σε σημαντικές διοργανώσεις καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και δικτυώνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, ενώ κύριοι χορηγοί φέτος είναι η MetLife, η Citi, η General Mills, η Ελληνική Πρωτοβουλία, η Eθνική Τράπεζα, η SAP, η Accenture και η ΑΕGEAN.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.