Quantcast
Ο κλάδος της διοργάνωσης εκθέσεων αποκτά εξωστρέφεια - enikonomia.gr
share

Ο κλάδος της διοργάνωσης εκθέσεων αποκτά εξωστρέφεια

δημοσιεύτηκε:

Στη διοργάνωση εκθέσεων εκτός συνόρων στρέφονται Ελληνικές εταιρείες του κλάδου. Μία τέτοια περίπτωση είναι τo 1o Διεθνές Woodtech Forum Egypt που διοργανώθηκε στην Αίγυπτο από την ελληνική εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων MEDEXPO AE.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “η εν λόγω διοργάνωση αποτελεί την πρώτη συγκροτημένη προσπάθεια εξωστρέφειας από μια αμιγώς ελληνική εταιρεία στον ανταγωνιστικό και απαιτητικό τομέα της διοργάνωσης διεθνών εκθέσεων”.

Ειδικότερα, η MEDEXPO AE μετά τη διοργάνωση της έκθεσης MEDWOOD στην Ελλάδα που διοργανώνεται στο Metropolitan EXPO κάθε 2 έτη, αποφάσισε να ενισχύσει την εταιρική της εξωστρέφεια και να στραφεί στη διοργάνωση εκθέσεων εκτός Ελλάδος.

Το 1ο Woodtech Forum Egypt που διοργανώθηκε στην Damietta της Αιγύπτου στις 26 και 27 Νοεμβρίου, είναι η πρώτη διεθνής έκθεση και συνέδριο που διοργανώνεται από ελληνική εταιρεία, με συμμετοχή διεθνών οίκων από τον κλάδο του ξύλου, των μηχανημάτων και των υλικών, με χορηγούς και υποστηρικτές διεθνείς φορείς και τραπεζικούς ομίλους και τις δυο μέρες διεξαγωγής του, επισκέφθηκαν το εκθεσιακό κέντρο 3.065 εμπορικοί επισκέπτες. Επίσης πραγματοποιήθηκαν 270 προκαθορισμένα επιχειρηματικά ραντεβού ενώ συμμετείχαν και δύο Ελληνικές εταιρείες.

Όπως σημειώνεται σχετικά, η προσπάθεια αυτή της MEDEXPO AE είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης της Αιγύπτου και συγκεκριμένα του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας, του κυβερνήτη της Damietta, του προέδρου του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου της Damietta ενώ στη διοργάνωση συμμετείχαν μεγάλοι οργανισμοί όπως ο EPF (European Panel Federation), o EPLF (European Producers of Laminate Flooring), αλλά κι ο AHEC (American Hardwood Export Council) και κορυφαίοι οίκοι από την Ιταλία (Fantoni SPA, SCM Group, CEFLA) τη Γερμανία (HAFELE), την Αίγυπτο (Egypt PlyWood, Aro Art, Good Wood, El Badary) και την Ελλάδα (Alfa Wood, Akritas).

“Η οργάνωση του 1ου Woodtech Forum Egypt, τέλος, έβαλε τις βάσεις ώστε να εξελιχθεί το 2017, ως το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή, έτσι ώστε η επένδυση που γίνεται από την κυβέρνηση να μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα στον τομέα βιομηχανικών υποδομών με αιχμή του δόρατος την δημιουργία του Damietta furniture city που θα φιλοξενήσει 2.000 εργοστάσια ξυλουργικά και επίπλου” σημειώνεται στην ανακοίνωση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.