Quantcast
Νέες αντιδράσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του Ερημίτη στην Κασσιόπη - enikonomia.gr
share

Νέες αντιδράσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του Ερημίτη στην Κασσιόπη

δημοσιεύτηκε:

Κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του Ερημίτη στην Κασσιόπη, στη βόρεια Κέρκυρα, ξεκίνησαν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Κέρκυρας και ο Σύλλογος της περιοχής «Ερημίτης Πλους Περιβαλλοντική Προστασία Ακτίων Β.Α. Κέρκυρας».
Όπως είχε ανακοινωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη, μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων, προχώρησε, η ιδιωτικοποίηση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, με την υπογραφή της μεταβίβασης του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας Α.Ε.», η οποία είχε συσταθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με την οποία παραχωρήθηκε μετά από διαγωνισμό, η έκταση των 490 στρεμμάτων στην περιοχή Ερημίτης, στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, στην εταιρεία NCH Capital.

Το αντίτιμο για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας από τη NCH Capital ανήλθε σε 23 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν σε πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕ∆ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου μετά από 6 χρόνια. Το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου κατά την ίδια χρονική περίοδο, εκτιμάται σε 75 εκατ. ευρώ, ενώ από τη συνολική έκταση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας που ανέρχεται σε 490.000 τ.µ., μεταβιβάζονται τα 438.228,89 τ.µ., εκ των οποίων άνω των 320.000 τ.µ. θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό, ενώ στην υπόλοιπη έκταση ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 35.000 τ.µ. για ήπια τουριστική ανάπτυξη.

«Ο Ερημίτης, είναι ένα μοναδικό οικοσύστημα στη Β.Α. Κέρκυρα, μία πηγή ζωής και ήπιας τοπικής ανάπτυξης που αν ιδιωτικοποιηθεί, κινδυνεύει να καταστραφεί με τσιμεντοποίηση. Σε πείσμα όλων αυτών εμείς αντιστεκόμαστε και λέμε Όχι. Η καταστροφή που απεργάζονται δεν θα περάσει. Στόχος μας είναι να παραμείνει ως έχει σαν κληρονομιά στις γενιές που έρχονται και τα σχέδια δανειστών, μηχανισμών, κυβέρνησης, διαπλοκής, ΤΑΙΠΕΔ και πολυεθνικής να μην περάσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Συλλόγου της περιοχής Δημήτρης Φατήρας. Όπως είπε ο κ. Φατήρας «σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από εντολή του Συλλόγου «Ερημίτης Πλους Περιβαλλοντική Προστασία Ακτίων Β.Α. Κέρκυρας», η αναφορά του Ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή, στην οποία αναπτύσσονται οι παραβιάσεις της νομοθεσίας τη Ε.Ε. και των διεθνών συμβάσεων από τα έργα που στοχεύει να κάνει η πολυεθνική N.C.H.Capital, στην περιοχή».

Το κείμενο της αναφοράς στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνυπογράφουν, τόσο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος της Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Σωματείων του νησιού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.