Quantcast
Τρεις 25άρηδες 'Ελληνες στην ευρωπαϊκή λίστα του Forbes «30 under 30» - enikonomia.gr
share

Τρεις 25άρηδες ‘Ελληνες στην ευρωπαϊκή λίστα του Forbes «30 under 30»

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι σήμερα έχουν βρει εθελοντές για να καλύψουν τις ανάγκες περισσότερων από 6000 συγκεκριμένες εθελοντικές δράσεις κι έχουν αναπτύξει δίκτυο με περίπου 8000 εγγεγραμμένους εθελοντές: η έντονη κινητοποίησή τους τα τελευταία χρόνια, μέσω και της εταιρείας Ethelon, που ίδρυσαν το 2016 με στόχο να προωθήσουν ευκαιρίες εθελοντισμού στην Ελλάδα, τους εξασφάλισε τη βράβευσή τους από το περιοδικό Forbes για το έτος που πέρασε, στην ευρωπαϊκή λίστα για τους νέους κάτω των 30 ετών, που ασκούν σημαντική επιρροή στον κλάδο τους. Ο λόγος για τους 25χρονους Αρη Κωνσταντινίδη, Κωσταπάνο Μηλιαρέση και Χρήστο Παναγιώτου, οι οποίοι πλέον απολαμβάνουν μια διάκριση που μάλιστα «δεν επιδίωκαν» ούτε είχαν στόχο, όπως οι ίδιοι αναφέρουν.

Για το βραβείο αλλά και το πώς προέκυψε η Ethelon, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104.9 FM”, ένας από τους ιδρυτές της ο Άρης Κωνσταντινίδης, που μαζί με τους δύο συνιδρυτές έλαβαν το βραβείο επιχειρηματικότητας στην κατηγορία Κοινωνική Επιχειρηματικότητα – Social Entrepreneurs, μια νέα κατηγορία που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις εταιρείες κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που διακρίνονται ως καινοτόμες, κι οι ιδρυτές και διευθύνοντες των οποίων έχουν ηλικία όχι μεγαλύτερη από τα 30 χρόνια.

Πρόκειται για μια ΜΚΟ που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2016 με τη συγχώνευση δύο έτερων οργανισμών -της GloVo, που ιδρύθηκε το 2012 από τους ίδιους και της Volunteer4Greece- και στόχο έχει «να γίνει το βασικό σημείο αναφοράς για θέματα εθελοντισμού στην Ελλάδα» όπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης, με τους ιδρυτές της να έχουν στόχο να «δημιουργήσουν και να προωθήσουν εθελοντικές ευκαιρίες για όλες τις ηλικιακές ομάδες στην Ελλάδα, νέους, φοιτητές ακόμη και συνταξιούχους αλλά και να ενισχυθεί η συνείδηση όλων ως ενεργοί πολίτες».

Η εταιρεία λειτουργεί με στόχο τη συνεργασία εθελοντών, ΜΚΟ αλλά και του εταιρικού κόσμου, ενώ οι τρεις τους -μέσω και της GloVo- ήδη από το 2012 έχoυν καλύψει σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη «περισσότερες από 6000 συγκεκριμένες εθελοντικές δράσεις, (έχει αναπτύξει) ένα δίκτυο με πάνω από 8000 εγγεγραμμένους εθελοντές, περισσότερες από 200 ΜΚΟ , ενώ η εταιρεία έχει αναπτύξει περισσότερες από 150 κοινωνικές δράσεις, συνυπάρξει σε πάνω από 250 events». Ταυτόχρονα σήμερα συνεργάζεται με πληθώρα εταιρικών εθελοντικών προγραμμάτων.

Στόχος της Ethelon είιναι να λειτουργήσει σαν συνδετικός κρίκος: «Όποιος θέλει, είτε άτομο, είτε οργανισμός που χρειάζεται εθελοντές, είτε εταιρία που θέλει να αναπτύξει ένα εταιρικό εθελοντικό πρόγραμμα, όποιος θέλει να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό να έρχεται σε επαφή με εμάς, από εκεί και πέρα να τον φέρουμε σε επαφή με τους Οργανισμούς που αναζητούν εθελοντές, με κοινωνικές δράσεις που γίνονται σε διάφορες πόλεις και χρειάζονται εθελοντική υποστήριξη και παράλληλα διοργανώνουμε και δικές μας κοινωνικές δράσεις που αναλαμβάνουν εξ’ολοκλήρου το κομμάτι αυτό» σημειώνει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Ο ιδρυτές της δε έχουν προσφάτως εστιάσει και στη σύνδεση του εθελοντισμού με τα άτομα που έχουν προβλήματα αναπηρίας: «έχουμε ξεκινήσει κάποιες πρωτοβουλίες και προσπαθούμε να κάνουμε τον εθελοντισμό προσβάσιμο και για άτομα με αναπηρίες», τονίζει, ενώ σημειώνει πως επόμενος στόχος είναι η κινητοποίηση και άλλων ηλικιακών ομάδων σε ότι αφορά τον εθελοντισμό αφού σήμερα «η συντριπτική πλειοψηφία των εθελοντών είναι στις ηλικίες 18-25 και από και πέρα μετά τα 55, ένα πρόβλημα που θέλουμε να δούμε».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.