Quantcast
Ανοίγει τις πύλες της η Horeca 2017 - enikonomia.gr
share

Ανοίγει τις πύλες της η Horeca 2017

δημοσιεύτηκε:

Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά ανοίγει τις πύλες της στο Metropolitan expo, από τις 10 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2017, η διεθνής έκθεση μαζικής εστίασης και ξενοδοχείας, 12η Horeca 2017. Με 550 εκθέτες, 55.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας και περισσότερες από 240 ώρες προγράμματος στις ειδικές εκδηλώσεις, η 12η Horeca αναμένεται να προσελκύσει τα βλέμματα της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η Horeca, σε αντίθεση με άλλες εκθέσεις, κατόρθωσε να αυξήσει θεαματικά όλα τα βασικά της μεγέθη τα προηγούμενα χρόνια και να καταστεί η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα. Μάλιστα σε διάστημα μόλις 10 ετών έχει καταφέρει να αυξήσει το εκθεσιακό της μέγεθος κατά 600%. Το 2016 συγκέντρωσε ως επισκέπτες πάνω από 130.000 στελέχη από 40.368 επιχειρήσεις του κλάδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση με ονομαστικές barcode προσκλήσεις αυξήθηκε κατά 40% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.

Σε έρευνα μάλιστα που δημοσιοποιήθηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου, αποτυπώνεται ότι το 96% των εκθετών δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι για τη συμμετοχή τους στο Horeca 2016 και την ίδια στιγμή το 89% των εκθετών εξέφρασε την άποψη ότι η έκθεση βοήθησε σημαντικά στην επίτευξη των εμπορικών τους στόχων.

Πλέον, ως έκθεση παγκοσμίου επιπέδου, όπως τονίζεται η Horeca οργανώνεται και εμπλουτίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως όχι μόνο στις υφιστάμενες ανάγκες του κλάδου των Ξενοδοχείων και της Εστίασης αλλά και σε εκείνες που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον, με βάση τις τάσεις που κυριαρχούν στο εξωτερικό και τις εξελίξεις στην τεχνολογία.

Τέλος, οι νέες τάσεις που επικρατούν στη διεθνή ξενοδοχειακή σκηνή, οι επιδόσεις του τουριστικού τομέα το 2016, οι προοπτικές του τουριστικού 2017 και οι νέες δράσεις του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος αναδεικνύονται στην 6η Γενική Συνέλευση του Ξ.Ε.Ε, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 17.00. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, θα παρευρίσκεται η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ενώ έχει προσκληθεί και ο αν. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. Από το βήμα της 6ης Γενικής Συνέλευσης, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με την ιδιότητα του θεσμικού συμβούλου του κράτους και του καθολικού εκπροσώπου όλων των κύριων τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρεί να αναδείξει τα κρίσιμα θέματα-προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, να προσεγγίσει λύσεις, να προτείνει μέτρα και ρυθμίσεις προς την πολιτεία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.