Quantcast
Eμπλοκή στη διαδικασία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος - enikonomia.gr
share

Eμπλοκή στη διαδικασία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος

δημοσιεύτηκε:

Εμπλοκή σημειώνεται τις τελευταίες στην ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης.

Η Σκλαβενίτης έχει ήδη υποβάλλει αίτημα προς την Alpha Bank για πρόσθετη χρηματοδότηση του εγχειρήματος ύψους 63 εκ Ευρώ και το αίτημα διαβιβάστηκε προς το σύνολο των πιστωτριών τραπεζών.
Ωστόσο, οι τράπεζες δεν συνηγορούν στο σύνολό τους στην πρόσθετη χρηματοδότηση γεγονός που δημιουργεί εμπλοκή στη διαδικασία.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι για τη λήψη της πρόσθετης χρηματοδότησης η Σκλαβενίτης παρέχει εξασφαλίσεις, τις οποίες δεν κρίνουν επαρκείς όλες οι τράπεζες.
Από την πλευρά της Alpha Bank, εξετάζεται το ενδεχόμενο να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την τράπεζα η πρόσθετη χρηματοδότηση καθώς οι εξασφαλίσεις που παρέχονται από την οικογένεια Σκλαβενίτη θεωρούνται επαρκείς.
Παρά ταύτα, η εμπλοκή με την πρόσθετη χρηματοδότηση των 63 εκ Ευρώ δημιουργεί ανησυχία σε μια περίοδο όπου η Σκλαβενίτης «τρέχει» με γρήγορους ρυθμούς την επαναλειτουργία των καταστημάτων του ομίλου Μαρινόπουλου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι του τέλους του μηνός έχει προγραμματιστεί η εξόφληση των οφειλομένων μισθών προς το προσωπικό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.