Quantcast
Κανονικά η πτήση της Emirates Ντουμπάι- Αθήνα- Νούαρκ παρά τις "αναταράξεις" - enikonomia.gr
share

Κανονικά η πτήση της Emirates Ντουμπάι- Αθήνα- Νούαρκ παρά τις “αναταράξεις”

δημοσιεύτηκε:

Η εταιρεία Emirates θα προχωρήσει κανονικά την Κυριακή στην προγραμματισμένη έναρξη των απευθείας πτήσεών της προς το Νούαρκ των ΗΠΑ από την Αθήνα, παρά τις προσπάθειες μελών του αμερικανικού Κογκρέσου να εμποδίσουν το δρομολόγιο αυτό, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της αεροπορικής εταιρείας σήμερα.

Είκοσι πέντε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, με μια επιστολή που απηύθυναν στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησαν να εμποδιστεί η έναρξη των πτήσεων αυτού του δρομολογίου, καθώς όπως ερίζουν η Emirates και άλλοι αερομεταφορείς της Μέσης Ανατολής παραβιάζουν τη συμφωνία περί «ανοιχτών αιθέρων» στις ΗΠΑ.

«Δεν το αλλάζουμε. Δεν παραβιάσαμε κανέναν από τους όρους της συμφωνίας για τις αερομεταφορές που μας επιτρέπουν να το κάνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Emirates Τιμ Κλαρκ σε δημοσιογράφους στην έκθεση ITB του κλάδου των αερομεταφορών και των ταξιδίων στο Βερολίνο.

Μεγάλοι αερομεταφορείς των ΗΠΑ, περιλαμβανομένων της Delta, της American Airlines και της United Continental διεξήγαγαν εκστρατεία επί δύο χρόνια και πλέον για να πείσουν την κυβέρνηση να επέμβει στη διένεξη, η οποία αφορά ιδίως το ζήτημα των κρατικών ενισχύσεων.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες καταγγέλλουν ότι οι εταιρείες Emirates, Etihad Airways και Qatar Airways έχουν λάβει κρατικές ενισχύσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά παράβαση της συμφωνίας περί «ανοιχτών αιθέρων» που αφορά τις αεροπορικές υπηρεσίες.

Οι εταιρείες αυτές των χωρών του Κόλπου έχουν διαψεύσει επανειλημμένα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τις καταγγελίες αυτές.

Το νέο δρομολόγιο προκαλεί αντιρρήσεις διότι θα κάνει στάση για να παραλαμβάνει επιβάτες από την Αθήνα καθ’ οδόν από το Ντουμπάι στο Νούαρκ.

Η εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εκτελεί επίσης ένα δρομολόγιο προς τη Νέα Υόρκη το οποίο κάνει στάση για να παραλαμβάνει επιβάτες από το Μιλάνο.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Τραμπ αναγνώρισε σε μια συνάντηση που είχε με στελέχη αμερικανικών αερομεταφορέων την 9η Φεβρουαρίου ότι οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας του αντιμετωπίζουν πίεση από τον ανταγωνισμό ξένων εταιρειών.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.