Quantcast
Πειραιώς: Συμμετέχει στην 11η AgroThessaly - enikonomia.gr
share

Πειραιώς: Συμμετέχει στην 11η AgroThessaly

δημοσιεύτηκε:

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στην 11η AgroThessaly, την Έκθεση για τη γεωργία και την κτηνοτροφία που διοργανώνουν στη Λάρισα –στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης- μέχρι την Κυριακή 12 Μαρτίου, ο Δήμος της πόλης και η ΔΕΘ – Helexpo.

Στα εγκαίνια της AgroThessaly 2017, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 9 Μαρτίου, παρέστη ο Σύμβουλος Διοίκησης Εμπορικής & Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι «η συμμετοχή στην αγροτική έκθεση που πραγματοποιείται στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου υπογραμμίζει για μία ακόμη φορά το μεγάλο και στρατηγικού χαρακτήρα ενδιαφέρον της Τράπεζας Πειραιώς για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς «καλύπτει τόσο τις χρηματοδοτικές, όσο και τις συμβουλευτικές ανάγκες των αγροτών, καθώς πιστεύει ότι ο αγροδιατροφικός κλάδος μπορεί να αναπτυχθεί δυναμικά και να προσφέρει στην οικονομία εξαγωγές προϊόντων υψηλής εγχώριας προστιθέμενης αξίας, κοινωνικό πλούτο και απασχόληση, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και την ύφεση».

Στο περίπτερο της Τράπεζας Πειραιώς εξειδικευμένα στελέχη παρέχουν πληροφορίες στους επισκέπτες για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του Ομίλου, τα οποία απευθύνονται σε αγρότες και κτηνοτρόφους, επιχειρήσεις του κλάδου, ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς, αλλά και σε συνδεδεμένες με τον τομέα επιχειρήσεις.

Παράλληλα με τα υφιστάμενα προγράμματά της, η Τράπεζα στο πλαίσιο της έκθεσης, παρουσιάζει τις νέες προτάσεις της για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη διευκόλυνση των επενδύσεων, τη μείωση των κινδύνων και την υποστήριξη της εξωστρέφειας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Για την καλύτερη ενημέρωση των αγροτών, η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο της AgroThessaly 2017 οργανώνει το Σάββατο 11 Μαρτίου, από τις 4.30 μέχρι τις 6.00 μμ. στον ειδικό χώρο παράλληλων εκδηλώσεων, Ημερίδα με θέμα «Συμβολαιακή Γεωργία και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για τους Αγρότες». Εξειδικευμένα στελέχη του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς θα παρουσιάσουν αναλυτικά τις πολλαπλές χρηματοδοτικές λύσεις, τα προγράμματα και τις δυνατότητες ολοκληρωμένης υποστήριξης που παρέχει η Τράπεζα για το σύνολο της αγροδιατροφικής αλυσίδας.

Προτεραιότητα της Τράπεζας είναι η εξασφάλιση ρευστότητας, μέσω χρηματοδοτήσεων που δεν αποτελούν απλά ροή κεφαλαίων, αλλά συνεισφέρουν και στην αντιμετώπιση των βασικών διαρθρωτικών προβλημάτων του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα.

Η στήριξη των αγροτών από την Τράπεζα Πειραιώς ξεκινάει από την παροχή της απαιτούμενης ρευστότητας για κάλυψη των καθημερινών αναγκών τους, στο πλαίσιο της αγροτικής τους εκμετάλλευσης. Τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν στη διάθεσή τους τα παραγωγικά μέσα που χρειάζονται, όταν τα έχουν ανάγκη, μέσα από προϊόντα στοχευμένης χρηματοδότησης, όπως την «Κάρτα Αγρότη της Τράπεζας Πειραιώς».

Το «Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας», από το 2013 οπότε και άρχισε να υλοποιείται, έχει προσφέρει σημαντικά οφέλη σε περισσότερους από 22.000 αγρότες και πάνω από 250 επιχειρήσεις. Οφέλη που σχετίζονται με την εξασφάλιση της πώλησης των προϊόντων, των παραγωγών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων/Συνεταιρισμών/Ομάδων Παραγωγών. Το σύνολο των εξαγωγών των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στη Συμβολαιακή ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ, με περισσότερα από 50 προϊόντα προς 75 χώρες, εισφέροντας πολύτιμο συνάλλαγμα στην Ελλάδα. Με την «Κάρτα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας», ο αγρότης καλύπτει έγκαιρα τις παραγωγικές ανάγκες του. Με το «Πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής» τα προϊόντα γίνονται γνωστά στους τουρίστες, μέσω των συνεργαζόμενων ξενοδοχειακών μονάδων και με τη «Συμβολαιακή Αγροεφοδίων» επιτυγχάνεται μείωση του κόστους παραγωγής, διότι παρέχεται προνομιακή τιμολόγηση κατά την αγορά των αγροτικών εφοδίων.

Η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω της ολιστικής προσέγγισης του αγροδιατροφικού κλάδου, προσφέρει και μια σειρά χρηματοδοτικών προϊόντων, όπως: «Κεφάλαιο Κίνησης» για κάλυψη παραγωγικών αναγκών, «Αγορά Γης» για δημιουργία ανταγωνιστικών εκμεταλλεύσεων, «Αγορά Εξοπλισμού», «Νέοι και Νεοεισερχόμενοι Αγρότες» για ηλικιακή ανανέωση ανθρώπινου δυναμικού και το «Πρόγραμμα Χρηματοδοτικής Μίσθωσης Εξοπλισμού και Επαγγελματικών Οχημάτων».

Η Τράπεζα είναι επίσης έτοιμη με δομές και προϊόντα και στηρίζει παραγωγούς, ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν όλες τις ευκαιρίες που δημιουργεί το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.