Quantcast
Στις 7 Απρίλη ξεκινά η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ - enikonomia.gr
share

Στις 7 Απρίλη ξεκινά η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ

δημοσιεύτηκε:

Στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα, ωφελώντας έτσι τους πολίτες στοχεύει η τέταρτη έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας «Patras IQ», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 9 Απριλίου, στο παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας.

Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς και του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των υπουργείων και του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την έκθεση, ο αναπληρωτής πρύτανης έρευνας και ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών Δημοσθένης Πολύζος, υπογράμμισε ότι στόχος της έκθεσης να φέρει κοντά τον πλούτο ιδεών που παράγεται στα ερευνητικά ιδρύματα με τον παραγωγικό τομέα. Όσον αφορά στην απήχηση της έκθεσης, ανέφερε ότι έχει γίνει ήδη γνωστή σε πανελλήνιο επίπεδο, προσθέτοντας ότι πλέον αποκτά και διεθνή φήμη.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, σημείωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι σκοπός της έκθεσης είναι να αποκτήσει μόνιμα και διεθνή χαρακτηριστικά, για αυτό όπως είπε, εργαζόμαστε βήμα – βήμα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι «θα κατακτήσουμε αυτό τον στόχο».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, υπογράμμισε ότι η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει την έκθεση, και όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν θέλουμε να μην μείνουν στα συρτάρια οι έρευνες, αλλά να αγκαλιαστούν από τις επιχειρήσεις».

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Τριανταφύλλου, χαρακτήρισε ως πρωτοποριακό γεγονός την συνεργασία μεταξύ των επιστημονικών φορέων για την διοργάνωση της έκθεσης, προσθέτοντας ότι μέσω του Patras IQ, η Πάτρα μπορεί να γίνει στο μέλλον εθνικό και διεθνές κέντρο καινοτομίας.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, είπε ότι «θα έχουμε το δικό μας περίπτερο στη έκθεση, όπου θα παρουσιαστούν οι ρομποτικές κατασκευές των μαθητών, οι οποίοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Ολυμπία Οδός» Παναγιώτης Παπανικόλας, η οποία είναι «χρυσός» χορηγός της έκθεσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι για την κατασκευή του έργου της νέας εθνικής οδού, Κορίνθου – Πατρών, η εταιρεία απευθύνθηκε στα ερευνητικά ιδρύματα της περιοχής για να λάβει τεχνογνωσία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.