Quantcast
Νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Μυτιλήνης- Δικελί- Συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών - enikonomia.gr
share

Νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Μυτιλήνης- Δικελί- Συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών

δημοσιεύτηκε:

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Λέσβου καθώς και επαγγελματικών και τουριστικών φορέων, με την επιχειρηματική αποστολή από την Πέργαμο και το Δικελί που επισκέπτεται το νησί στα πλαίσια της ακτοπλοϊκής επανασύνδεσης της Μυτιλήνης με την απέναντι της τουρκική πόλη, το Δικελί.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι νέες προοπτικές συνεργασίας σε θέματα τουρισμού αλλά και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Επίσης, εκπρόσωποι από τουριστικούς και επαγγελματικούς φορείς της Λέσβου συζήτησαν με τους Τούρκους επισκέπτες και αντάλλαξαν απόψεις για την προοπτική νέων μελλοντικών συνεργασιών, μεταξύ των δύο περιοχών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς συνεχάρη τους συντελεστές τής προσπάθειας επανασύνδεσης της Λέσβου με το Δικελί και τόνισε ότι το Επιμελητήριο θα στηρίξει τη νέα αυτή ακτοπλοϊκή σύνδεση, με προοπτική να αυξηθεί ο αριθμός των εβδομαδιαίων δρομολογίων.

Παράλληλα υπογράμμισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τη σημασία της νέας ακτοπλοϊκής σύνδεσης στην προσέλκυση επισκεπτών, τόσο από την περιοχή της Περγάμου και του Δικελί όσο και από την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, μιας και αυτή μειώνει κατά πολύ τον χρόνο μετάβασής τους στη Μυτιλήνη. Ακόμη, πρότεινε την προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων τα οποία θα αυξήσουν το τουριστικό ρεύμα και στις δύο περιοχές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.