Quantcast
Άδεια για τη διαχείριση «κόκκινων» δανείων έλαβε η Pillarstone - enikonomia.gr
share

Άδεια για τη διαχείριση «κόκκινων» δανείων έλαβε η Pillarstone

δημοσιεύτηκε:

Άδεια για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων έλαβε από την Τράπεζα της Ελλάδος η Pillarstone, μία πανευρωπαϊκή πλατφόρμα υποστήριξης τραπεζών, η οποία συστάθηκε από την KKR Credit και τον John Davison.

Η Pillarstone, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, θα ξεκινήσει τις επαφές με μια σειρά ελληνικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψαν τον Μάιο του 2016 η KKR, η EBRD και η Pillarstone με τις τράπεζες Αlpha Bank και Eurobank.

Οι επενδυτές της πλατφόρμας θα διοχετεύουν μακροπρόθεσμα κεφάλαια σε ελληνικές εταιρείες – δανειολήπτες, και σε συνδυασμό με την επιχειρησιακή τεχνογνωσία της Pillarstone, θα σταθεροποιηθούν, θα ανακάμψουν και θα εισέλθουν σε τροχιά ανάπτυξης προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων μερών.

Η πλατφόρμα στοχεύει επίσης, στην υποστήριξη των αναπτυσσόμενων και των μεσαίων -με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα- επιχειρήσεων, οι οποίες διαθέτουν ισχυρό εξαγωγικό δυναμικό, καθώς και στη δημιουργία συμπράξεων που θα αναδείξουν εθνικούς πρωταθλητές.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) θα μπορεί επιλεκτικά να συν-επενδύει σε συμπράξεις της KKR, της Pillarstone και των τραπεζών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Μαντζούνης, επεσήμανε πως «η συνεργασία με την Pillarstone συνεισφέρει στην ουσιαστική ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και συμβάλλει στην επιτυχή εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την ενεργό διαχείριση των μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων».

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, «το εγχείρημα αυτό θα επιτρέψει στις βιώσιμες ελληνικές επιχειρήσεις να διαχειρισθούν αποτελεσματικά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να αναπτυχθούν σε στέρεες βάσεις, συνεισφέροντας παράλληλα στην τόνωση της απασχολήσεως και της ελληνικής οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank υποστήριξε πως «η έγκριση που έλαβε η πλατφόρμα της Pillarstone θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την υποστήριξη ελληνικών βιώσιμων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, προκειμένου να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν, διασφαλίζοντας έτσι θέσεις εργασίας και την τόνωση της εθνικής οικονομίας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.