Quantcast
Ξεκινά την Παρασκευή το Sani Gourmet - enikonomia.gr
share

Ξεκινά την Παρασκευή το Sani Gourmet

δημοσιεύτηκε:

Ξεκινά την Παρασκευή 23 Ιουνίου, το Sani Gourmet, η
παγκοσμίου φήμης γαστρονομική διοργάνωση, στην οποία θα συμμετέχουν νέοι,
ανερχόμενοι και προσφάτως βραβευμένοι με ένα αστέρι Michelin chef, το ταλέντο
των οποίων έχει ανατείλει στο διεθνές γαστρονομικό τοπίο.


Συνεχίζοντας την επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς, που
πραγματοποιήθηκε το πρώτο «Rising Stars – Α Taste of Future», τα βραβευμένα
εστιατόρια του Sani Resort (Water, Ντομάτα, Katsu, Byblos Caviar και Asian) θα
φιλοξενήσουν για ακόμα μία φορά ταλαντούχους chef από την Ελλάδα και το
εξωτερικό στο 12ο Sani Gourmet, την παγκοσμίου φήμης ετήσια γαστρονομική
διοργάνωση, που και φέτος είναι αφιερωμένη στην προώθηση νέων chef, οι οποίοι
έχουν ήδη κερδίσει υψηλού κύρους βραβεία και επαίνους, συμπεριλαμβανομένου του
πρώτου τους αστεριού Michelin, αλλά και ανερχόμενων συναδέλφων τους που
αναμένεται να λάμψουν σύντομα στο χώρο.


Το ταξίδι στις γεύσεις θα περιλαμβάνει «στάσεις» σε πολλές
και διαφορετικές κουζίνες, από τις οποίες θα εμπνευστούν οι δέκα καλεσμένοι
chef, παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους. Επιπλέον δυναμική θα δώσει στη
διοργάνωση το official opening party, την Κυριακή 25 Ιουνίου, όπου οι chef θα
συνεργαστούν -ο καθένας στο δικό του workstation- για ένα δημιουργικό crescendo
στην παρουσίαση γεύσεων, που οι καλεσμένοι θα απολαύσουν στο μαγευτικό τοπίο
της Sani Marina υπό τους ήχους χαλαρωτικής μουσικής από γνωστούς Dj’s. Φέτος,
και για πρώτη φορά στο opening party, θα συμμετέχουν τα συνεργαζόμενα
οινοποιεία του Sani Gourmet, παρουσιάζοντας τα βραβευμένα κρασιά τους.


Πάντα στην πρώτη γραμμή της γαστρονομικής καινοτομίας, το
Sani Resort στηρίζει τους νέους και ανερχόμενους chef, παρέχοντάς τους ένα
υψηλού επιπέδου περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορούν να αναδείξουν τα ταλέντα και
τις δεξιότητές τους. Δημιουργεί, δε, αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες στα
εστιατόριά του, μέσα από ένα ολοκληρωμένο concept με διεθνείς και τοπικές
επιρροές.  


Το Sani Gourmet, στη 12η χρονιά του φέτος, θα διεξαχθεί για
πρώτη φορά μεσούσης της καλοκαιρινής σεζόν, 23-27 Ιουνίου, λίγες μέρες πριν το
επίσημο opening του Sani Dunes, του νέου ξενοδοχείου του Sani Resort, το οποίο
θα γίνει στις 30 Ιουνίου.

Οι συμμετέχοντες


Το Sani Gourmet 2017 υποδέχεται φέτος δέκα ανερχόμενους
διεθνείς chef, οι οποίοι έχουν ήδη βραβευτεί με αστέρι Michelin ή είναι έτοιμοι
να το κατακτήσουν και θα δημιουργήσουν 70 πιάτα με στόχο να ανταποκριθούν στις
γαστριμαργικές απαιτήσεις των πιο απαιτητικών!


O Γάλλος Anthony Jehanno με εμπειρία σε φημισμένα εστιατόρια
Ευρώπης και Αμερικής, ο Adam Byatt, o οποίος βραβεύτηκε ως η γαστρονομική
προσωπικότητα του 2017 στο Λονδίνο, ο Γερμανός Robert Maas με μια διαδρομή που
θυμίζει γαστρονομική ταινία, ο Ολλανδός Egon Van Hoof που χρειάστηκε μόλις
ενάμιση χρόνο από τη στιγμή που άνοιξε το εστιατόριό του για να κερδίσει το
πρώτο του αστέρι Michelin, ο Ιταλός Stefano Deidda με το μεσογειακό
ταμπεραμέντο, ο Joel Castanye Daniel με τις καταλανικές επιρροές, ο τολμηρός
Δανός Christoffer Norton, ο Romain Paillereau, η κουζίνα του οποίου
καθοδηγείται από το ένστικτο, τα ταξίδια και τις συναντήσεις, ο Βέλγος Edwin
Van Goethem που αντλεί έμπνευση από διάφορες κουζίνες και δημιουργεί πάντα κάτι
καινοτόμο και ο δικός μας, Παναγιώτης Γιακαλής, που εστιάζει στην αγνότητα των
πρώτων υλών, θα παρουσιάσουν στο κοινό του Sani Gourmet περισσότερα από 70
πιάτα, που θα διεγείρουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.






share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.