Quantcast
Επενδύσεις 300 εκατομ.ευρώ το 2017 σε ΑΠΕ και υποδομές από τη ΓΕΚ Τέρνα - enikonomia.gr
share

Επενδύσεις 300 εκατομ.ευρώ το 2017 σε ΑΠΕ και υποδομές από τη ΓΕΚ Τέρνα

δημοσιεύτηκε:

 «Ο Όμιλός μας είναι από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που και μπορεί και ξέρει και θέλει να κάνει επενδύσεις», τόνισε o επικεφαλής της ΓΕΚ Τέρνα Γ.Περιστέρης από το βήμα της γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

«Το αποδείξαμε επενδύοντας ήδη πάνω από 1,5 δισ. ευρώ στα χρόνια της κρίσης. Έχουμε το αναγκαίο μέγεθος, εξαιρετική αποτελεσματικότητα στις δραστηριότητές μας και μια μεγάλη βεντάλια δραστηριοτήτων και συμμαχιών, που μας επιτρέπουν να επενδύσουμε ταυτόχρονα σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη μέσα στο 2017 έχουν δρομολογηθεί νέες επενδύσεις της τάξης των 300 εκατ. ευρώ στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των υποδομών».

Σύμφωνα με τον Γ. Περιστέρη:

* Η  ΓΕΚΤΕΡΝΑ   διαθέτει σημαντικό ανεκτέλεστο κατασκευαστικό αντικείμενο, αλλά και αξιόλογη παρουσία στις αγορές του εξωτερικού. «Είμαστε η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στις ανανεώσιμες πηγές, όπου τον επόμενο χρόνο θα φτάσουμε τα 1000 MW εγκατεστημένης ισχύος, έχουμε αναλάβει ή πρόκειται να αναλάβουμε μεγάλα έργα και παραχωρήσεις στην ενέργεια, στους αυτοκινητοδρόμους, στα αεροδρόμια, στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, επενδύουμε και στην εξόρυξη, βιομηχανική και εμπορική εκμετάλλευση λευκολίθου ενώ ταυτόχρονα έχουμε οικοδομήσει σημαντικές συμμαχίες τόσο στη μετοχική μας σύνθεση όσο κι από πλευράς στρατηγικών εταίρων και η σοβαρότητα μας ανοίγει τις πόρτες διεθνών θεσμικών χρηματοδοτών όπως η EIB και η EBRD και ιδιωτικών funds».

* Ο όμιλος είδε την ευκαιρία των ανανεώσιμων πηγών από πολύ νωρίς και σήμερα δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος στην αγορά των ΑΠΕ στην Ελλάδα. Είναι ταυτόχρονα στην κατάλληλη θέση, στη σωστή στιγμή, για την επόμενη μέρα της επανάστασης της καθαρής ενέργειας στην Ελλάδα. Μιας επανάστασης που θα μας επιτρέπει να συνδυάζουμε μακροχρόνια και υγιή κερδοφορία με την επίτευξη ευρύτατων εθνικών και κοινωνικών ωφελειών, οικονομικών, περιβαλλοντικών, απασχόλησης, ασφάλειας εφοδιασμού κ.λπ.

* Ετοιμάζεται εδώ και καιρό και την επόμενη ημέρα για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, προωθώντας επενδύσεις στο νέο μεγάλο στοίχημα, που είναι η αποθήκευση ενέργειας μέσω αντλησοταμιεύσεων. «Γιατί θα πρέπει η Ελλάδα να εισάγει μπαταρίες για να αποθηκεύσει ενέργεια, όταν μπορούμε να υλοποιήσουμε επενδύσεις σε φυσικές μπαταρίες όπως είναι οι αντλησοταμιεύσεις που επιπλέον έχουν εξαιρετικά αυξημένη εγχώρια προστιθέμενη αξία;», αναρωτήθηκε ο Γ. Περιστέρης


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.