Quantcast
Νέο έργο EPC κατασκευής μονάδας παραγωγής ενέργειας LPG στη Γκάνα για τη ΜΕΤΚΑ - enikonomia.gr
share

Νέο έργο EPC κατασκευής μονάδας παραγωγής ενέργειας LPG στη Γκάνα για τη ΜΕΤΚΑ

δημοσιεύτηκε:

Η METKA ΑΕ, μέλος του Ομίλου Μυτιληναίος, ανακοίνωσε την υπογραφή μιας νέας σύμβασης EPC με την Early Power Limited (EPL), μια κοινοπραξία η οποία αποτελείται από την Endeavor Energy, ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης και παραγωγής ενέργειας με επίκεντρο την Αφρική, την Sage, ανεξάρτητη εταιρεία εμπορίας ενέργειας της Γκάνα, και την General Electric, για την κατασκευή μιας νέας μονάδας παραγωγής ενέργειας στη Γκάνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση υπογράφηκε στις 22 Ιουνίου 2017.

Το έργο Bridge Power (φάση 1η) θα εκτελεστεί από την Power Projects Limited, 100% θυγατρική της METKA, με αντικείμενο το σχεδιασμό, την προμήθεια, την κατασκευή και τη θέση σε λειτουργία ενός ενεργειακού έργου fast- track 200MW με καύσιμα υγραέριο (LPG), φυσικό αέριο και diesel, στην περιοχή Τέμα, 16 μίλια ανατολικά της Άκκρα.

Ο βασικός εξοπλισμός της μονάδας αποτελείται από 5 αεριοστρόβιλους General Electric τύπου TM2500+, 5 λέβητες ανάκτησης θερμότητας και 1 ατμοστρόβιλο σε διάταξη συνδυασμένου κύκλου (CCGT), καθώς και εκτεταμένες υποδομές για την μεταφορά υγραερίου (LPG) από το παρακείμενο διυλιστήριο και λιμάνι, συμπεριλαμβανομένων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων υγραερίου 13.600 m3, αναφέρει το ΑΠΕ.

To Bridge Power είναι ένα ενεργειακό έργο μετασχηματισμού για τη Γκάνα, καθώς θα ικανοποιήσει άμεσα την επιτακτική ανάγκη της χώρας για ενίσχυση της δυνατότητας παραγωγής ενέργειας. Επιπλέον, το Bridge Power όχι μόνο θα διαφοροποιήσει το υπάρχον μείγμα καυσίμων της Γκάνα με την παροχή ασφαλούς και πιο οικονομικού LPG, αλλά επιπλέον θα επιφέρει ένα θετικό μακροχρόνιο αποτέλεσμα για τη Γκάνα, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα χρήσης των υποδομών LPG και για άλλες δραστηριότητες της χώρας.

Το ποσό της σύμβασης για τη ΜΕΤΚΑ ανέρχεται σε περίπου 363 εκατ. δολ.

Πρόκειται για το τρίτο μεγάλο έργο της ΜΕΤΚΑ στην Γκάνα, το οποίο υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να αναδειχθεί σε κορυφαίο παίκτη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Υποσαχάριας Αφρικής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.