Quantcast
Bloomberg: Στα 1,2 δισ. δολάρια η δημόσια εγγραφή της Play του ομίλου Γερμανός - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Στα 1,2 δισ. δολάρια η δημόσια εγγραφή της Play του ομίλου Γερμανός

δημοσιεύτηκε:

Με μεγάλη επιτυχία φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί σήμερα η αρχική δημόσια εγγραφή τηςPlayCommunications του ομίλου Οlympia του Πάνου Γερμανού στην Πολωνία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη IPO στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών από ιδιωτική εταιρεία στην Ευρώπη την τελευταία πενταετία ,από το 2012 από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο το 23% της Telefonica Deutschland αξίας 6,4 δισ. ευρώ .

Αυτό το γεγονός έχει στρέψει πάνω της τα βλέμματα των Ευρωπαίων ,καθώς εξελίσσεται σ΄έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους παρόχους στις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η δεύτερη μεγαλύτερη πάροχος κινητής τηλεφωνίας της Πολωνίας έχει καλύψει πλήρως τα βιβλία προσφορών στο εύρος των 36-38 ζλότι ανά μετοχή.

Αυτό αποτιμά την IPO στα 1,2 δισ. δολάρια (4,6 δισ. ζλότι), με το book-building για τις έως 121,6 εκατ. μετοχές που προσφέρουν η ελληνική Olympia Development και η ισλανδική Novator Partners να αναμένεται να λήξει σε λίγες ώρες.


Το 2016 ήταν μία ακόμα χρονιά δυναμικών αποτελεσμάτων για την Play, της εταιρεία του ομίλου Olympia ,του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού που δραστηριοποιείται στην πολωνική αγορά από το 2007 και αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους παρόχους πανευρωπαϊκά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε μόλις 8 χρόνια δραστηριοποίησης, η Play έχει αναπτύξει ένα δίκτυο που μετρά περισσότερα από 1.300 καταστήματα κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία, έχοντας κατακτήσει μερίδιο που ξεπερνά το 26% της αγοράς (κόντρα σε ισχυρούς ανταγωνιστές), ενώ η πελατειακή της βάση υπερβαίνει τα 14 εκατομμύρια συνδρομητές.

Έχει ξεπεράσει ανταγωνιστές όπως η μονάδα κινητής τηλεφωνίας της Deutsche Telekom, προσφέροντας υπηρεσίες σε ελκυστικές τιμές και χρησιμοποιώντας διασημότητες στις διαφημιστικές της εκστρατείες.

Το 2016 σηματοδοτήθηκε από την είσοδό της Play στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης με την υπηρεσία Play Now, την ανανέωση της στρατηγικής της συνεργασίας με την Huawei και την ανάδειξή της εταιρίας μας σε «Εταιρεία της Χρονιάς» κατά τη διάρκεια του 26ου Οικονομικού Φόρουμ Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης”.

H Play ακολουθεί έτσι την επιτυχημένη πορεία των εταιρειών του ομίλου Olympia τόσο στο εσωτερικό της Ελλάδας (Public, Sunlight, Westnet, Softone), όσο και στο εξωτερικό (με την AASA να κινείται με εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στις σκανδιναβικές χώρες).



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.