Quantcast
Συμβόλαια 6 δισ δολ για προμήθεια φυσικού αερίου στο Ισραήλ υπέγραψε η Energean Oil - enikonomia.gr
share

Συμβόλαια 6 δισ δολ για προμήθεια φυσικού αερίου στο Ισραήλ υπέγραψε η Energean Oil

δημοσιεύτηκε:

Συμβόλαια δεκαπενταετούς διάρκειας για την πώληση αερίου από τα κοιτάσματα Karish και Tanin, που κατέχει στο Ισραήλ, εξασφάλισε η Energean Oil & Gas.

Οι εταιρείες με τις οποίες η ελληνική πετρελαϊκή συνήψε τα τρία μεγάλα συμβόλαια, συνολικής αξίας 6 δις δολ., είναι οι εταιρείες OPC Energy, Oil Refineries Ltd και Israel Chemical, του μεγιστάνα Idan Ofer και οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ηλεκτροπαραγωγή.

Χάρη στη συμφωνία, η Energean εξασφαλίζει τη διάθεση σημαντικού μέρους της παραγωγής των δυο κοιτασμάτων. Έτσι, έχει τη δυνατότητα να λάβει, ως το τέλος του 2017, την τελική επενδυτική απόφαση για την ανάπτυξη και εκμετάλλευσή τους.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, οι τρεις ισραηλινές εταιρείες θα προμηθευθούν 49 bcm αερίου από τα Karish και Tanin, και, ειδικότερα, η OPC Energy θα αγοράσει 9 bcm αερίου, η Oil Refineries Lt 17 bcm, ενώ η Israel Chemicals εξασφάλισε 23 bcm. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τιμή του αερίου στο πλαίσιο της συμφωνίας ήταν περί τα 4 δολάρια ανά MMBtu.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.