Quantcast
Αύξηση 39,4% στα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη το εξάμηνο για την Coca Cola HBC - enikonomia.gr
share

Αύξηση 39,4% στα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη το εξάμηνο για την Coca Cola HBC

δημοσιεύτηκε:

Βελτιωμένα μεγέθη ανακοίνωσε για το α’ εξάμηνο η Coca Cola HBC.

Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 39,4% και διαμορφώθηκαν στα 209,6 εκατ. ευρώ, από 150,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, και τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη κατά 26,8% στα 291,1 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 191,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 36,9% σε σχέση με πέρυσι.

Ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 1,4% στα 1,02 δισ. κιβώτια και τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις κατά 5,6% στα 3,213 δισ. ευρώ.

Ο κ. Δημήτρης Λόης, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, σχολίασε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα εξαιρετικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του έτους, που χαρακτηρίζονται από αύξηση του όγκου πωλήσεων και των εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο και στους τρεις τομείς δραστηριότητάς μας. Είναι επίσης πολύ ικανοποιητικό να βλέπουμε την αύξηση των εσόδων να μεταφράζεται σε σημαντική αύξηση του περιθωρίου κέρδους. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η στρατηγική μας σχετικά με την αξιοποίηση των παγίων μας και τη βελτίωση της κερδοφορίας μέσω της λειτουργικής μόχλευσης είναι ισχυρή και αποδίδει καλά αποτελέσματα.

Είμαστε σε καλό δρόμο για την αύξηση των εσόδων και του περιθωρίου κέρδους, με τον οργανισμό ενδυναμωμένο από την πρόοδο που έχουμε επιτύχει σε σχέση με τους χρηματοοικονομικούς μας στόχους για το 2020».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.