Quantcast
Eldorado Gold: Υπό αξιολόγηση η επένδυση στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Eldorado Gold: Υπό αξιολόγηση η επένδυση στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Την απόφαση της Eldorado Gold να αξιολογήσει το επενδυτικό της πλάνο στην Ελλάδα διατύπωσε ο George Burns, CEO της εταιρείας που είναι μητρική της Ελληνικός Χρυσός.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική», ο κ. Burns σημειώνει ότι η εταιρεία έχει έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει τα δύο έργα της στην Ελλάδα, στην Ολυμπιάδα και στις Σκουριές, κάτι που δεν μπορεί να κάνει καθώς εκκρεμούν οι άδειες. Επιπλέον τονίζει ότι η Eldorado Gold δεσμεύεται από τους μετόχους της να κατανείμει με προσοχή τα κεφάλαιά τους και ως εκ τούτου αξιολογεί επί του παρόντος τα κεφάλαια που έχει σχεδιάσει να δαπανήσει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον CEO της Eldorado Gold το κύριο εμπόδιο που αντιμετωπίζει η εταιρεία σήμερα είναι οι καθυστερήσεις στην απόκτηση τακτικών, αδειών ρουτίνας, για την ανάπτυξη του έργου.

Ο ίδιος αναφέρει πως η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει κάνει αλλεπάλληλες αναφορές στις διεθνείς αγορές πως είναι ανοιχτή στις επιχειρήσεις, ωστόσο τονίζει χαρακτηριστικά ότι οι συνεχείς καθυστερήσεις στην έκδοση των αδειών ρουτίνας προς τη θυγατρική της Eldorado Gold, που αποτελούν συμβατική υποχρέωση της κυβέρνησης, υποδηλώνουν κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που ισχυρίζεται στις διεθνείς αγορές

Όσον αφορά την επιλογή της διαιτησίας από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου ως μέσο επίλυσης των διαφορών μεταξύ των δύο πλευρών, ο κ. Burns σημειώνει ότι η εταιρεία αντιλαμβάνεται ότι η διαιτησία είναι μια κανονική διαδικασία στην Ελλάδα για την επίτευξη συνεννόησης μεταξύ δύο πλευρών και ελπίζει ότι καταλήξει εκεί με αυτή τη διαδικασία και ώστε να προχωρήσει η σημαντική επένδυση που θα ωφελήσει τον λαό της Ελλάδας.

Ο ίδιος επισήμανε ακόμα ότι πως οι επενδύσεις της εταιρείας στη χώρα μας από το 2012 μέχρι σήμερα ανέρχονται στο 1 δισ. δολάρια. Απασχολεί περισσότερους από 2.400 υπαλλήλους και έχει δαπανήσει περισσότερα από 100 εκατ. δολ. σε δραστηριότητες αποκατάστασης για την αντιμετώπιση παλαιότερων περιβαλλοντικών ζητημάτων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.