Quantcast
Στα 4,6 εκατ. τα κέρδη εξαμήνου για τα Πλαστικά Θράκης - enikonomia.gr
share

Στα 4,6 εκατ. τα κέρδη εξαμήνου για τα Πλαστικά Θράκης

δημοσιεύτηκε:

Πτώση 43,5% σημείωσαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη για τα Πλαστικά Θράκης το α΄ εξάμηνο καθώς ανήλθαν στα 4,6 εκατ. ευρώ, απο 8,1 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της περιόδου συνοψίζονται στα εξής:

 Αύξηση του όγκου των ενοποιημένων πωλήσεων κατά 10,5% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016 ως απόρροια των επενδύσεων σε νέες γραμμές παραγωγής κατά τη διετία 2015-2016. Αύξηση του όγκου πωλήσεων πραγματοποιήθηκε και στους δύο κλάδους δραστηριοποίησης του Ομίλου (Τεχνικά Υφάσματα +10,7% και Συσκευασία +9,6%).

 Αύξηση της αξίας των ενοποιημένων πωλήσεων κατά 6,9% – η αύξηση του όγκου δεν αποτυπώθηκε στο σύνολό της στην αξία των ενοποιημένων πωλήσεων διότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για άμεση διάθεση των επιπλέον όγκων ακολουθήθηκε μια πιο ελαστική τιμολογιακή πολιτική. Επιπλέον αρνητική ήταν στον κύκλο εργασιών και η επίδραση των συναλλαγματικών διαφορών που προέκυψαν κυρίως από την πτώση του δολαρίου έναντι του ευρώ και λιγότερο από την πτώση της λίρας Αγγλίας σε σχέση με το ευρώ.

 Μείωση του κόστους μεταποίησης (conversion cost) ως απόρροια της έναρξης λειτουργίας των νέων μηχανών αλλά και της απόδοσης των ενεργειών για περαιτέρω συγκράτηση των σταθερών δαπανών παραγωγής.

 Λόγω της σταδιακής αύξησης της τιμής των α’ υλών, κυρίως κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου της τρέχουσας χρήσεως, κατέστη δύσκολη η μετακύληση όλης της αύξησης στην τιμή πώλησης.

 Ως απόρροια της μερικής μετακύλησης της αύξησης σημειώθηκε συμπίεση του περιθωρίου Μικτού Κέρδους του Ομίλου κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες. Η εν λόγω μείωση προήλθε κυρίως από τον Κλάδο των Τεχνικών Υφασμάτων (μείωση περιθωρίου κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες) αλλά και από τον κλάδο της Συσκευασίας (μείωση περιθωρίου Μικτού Κέρδους κατά 1,1 ποσοστιαίες μονάδες).

 Αύξηση των Εξόδων Διάθεσης και στους δύο κλάδους δραστηριοποίησης του Ομίλου στο α’ εξάμηνο του 2017 κυρίως λόγω της περαιτέρω ενίσχυσης του τομέα της διάθεσης προκεμένου να μπορεί να υποστηριχθεί ο αυξημένος όγκος πωλήσεων λόγω των νέων επενδύσεων.

 Αύξηση των Εξόδων Διοίκησης κατά 15,1% λόγω της σημαντικής αύξησης των Εξόδων Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) τα οποία ανήλθαν σε 938 χιλ ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2017 σε σχέση με 442 χιλ ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2016.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.