Quantcast
Creta Farms: Αύξηση 8,7% σημείωσαν οι πωλήσεις το πρώτο εξάμηνιο - enikonomia.gr
share

Creta Farms: Αύξηση 8,7% σημείωσαν οι πωλήσεις το πρώτο εξάμηνιο

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση 8,7% σημείωσαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της Creta Farms το πρώτο εξάμηνο του 2017, οι οποίες ανήλθαν στα 49,7 εκατ. ευρώ έναντι 45,7 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Αναλυτικότερα, το μικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε στο 43,5% από 43%, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Επίσης, η εταιρεία παρουσίασε λειτουργικό EBITDA περί τα 8,4 εκατ. ευρώ έναντι 5 εκατ. ευρώ, το 2016, σημειώνοντας αύξηση κατά 66% για τη μητρική και 8,2 εκατ. ευρώ έναντι 4,7 εκατ. ευρώ, το 2016, για τον όμιλο. Τα κέρδη προ φόρων (ΚΠΦ) διαμορφώθηκαν στα 3,1 εκατ. ευρώ για τη μητρική από ζημιές -2,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,4 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2017 είναι αρνητικά επηρεασμένα κατά 1,3 εκατ. ευρώ, σε συνέχεια ενεργειών που προέβη η εταιρεία για την ανάκτηση της ζημιάς της υπόθεσης Μαρινόπουλου και που αφορούν καταστροφές, πρόσθετες παροχές, καθώς και λοιπά στοιχεία της συμφωνίας. Το περιθώριο EBITDA σε επίπεδο ομίλου και εταιρείας, καθώς και το μικτό περιθώριο, ενισχύθηκαν σημαντικά, απόρροια των ενεργειών εξορθολογισμού κόστους και αναδιοργάνωσης των λειτουργιών του. Τα δημοσιευμένα ΚΠΦ ανήλθαν στα 1,8 εκατ. ευρώ σε επίπεδο μητρικής και του ομίλου σε 500 χιλ. ευρώ από ζημιές -2,4 εκατ. ευρώ και -4 εκατ. ευρώ, αντιστοίχως, επηρεασμένα κατά 1,3 εκατ. ευρώ, λόγω της ανωτέρω υπόθεσης».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.