Quantcast
Συμφωνία συνεργασίας ΔΕΠΑ- Gastrade στο έργο της Αλεξανδρούπολης - enikonomia.gr
share

Συμφωνία συνεργασίας ΔΕΠΑ- Gastrade στο έργο της Αλεξανδρούπολης

δημοσιεύτηκε:

Η ΔΕΠΑ θα συμμετάσχει στο‭ έ‬ργο‭ ‬ «Τερματικό Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο Βορείου Ελλάδας» στην Αλεξανδρούπολη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος και ο διευθύνων σύμβουλος της Gastrade A.E. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, υπέγραψαν σήμερα στην Αθήνα συμφωνία συνεργασίας‭ ‬με‭ ‬αντικείμενο‭ ‬τ‭η ‬συμμετοχή‭ ‬της‭ ‬ΔΕΠΑ‭ ‬στο συγκεκριμένο έργο‭ ‬ ‬ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που αναπτύσσει η GASTRADE, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Η συμφωνία προβλέπει τα επόμενα βήματα για τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της GASTRADE καθώς και τις κοινές προσπάθειες των δυο πλευρών για την περαιτέρω εμπορική ανάπτυξη του έργου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμμετοχή της ΔΕΠΑ στο μετοχικό κεφάλαιο θα ειναι 20%.

Το έργο θα διασφαλίσει νέες ποσότητες φυσικού αερίου για την τροφοδοσία της ελληνικής και της περιφερειακής αγοράς της ΝΑ Ευρώπης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην διεύρυνση των πηγών και των οδών προμήθειας φυσικού αερίου, στην προώθηση του ανταγωνισμού προς όφελος του τελικού καταναλωτή, στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ελλάδας και των Βαλκανικών χωρών στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ευελιξίας του Εθνικού Συστήματος‭ ‬ ‭ ‬Φυσικού‭ ‬ ‭ ‬Αερίου‭ ‬ ‭ ‬καθώς‭ ‬ ‭ ‬και‭ ‬ ‭ ‬των‭ ‬ ‭ ‬Περιφερειακών‭ ‬ ‭ ‬και‭ ‬ ‭ ‬Διευρωπαϊκών Συστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά‭ ‬την‭ ‬περασμένη‭ ‬διετία‭ ‬η‭ ‬ΔΕΠΑ‭ ‬και‭ ‬η‭ ‬ Gastrade ‭ ‬πραγματοποίησαν‭ ‬σειρά εποικοδομητικών επαφών αναφορικά με τη προώθηση της συνεργασίας τους σε σχέση με το έργο, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με τη δημιουργία του βέλτιστου σχήματος το οποίο θα αναπτύξει, κατασκευάσει και λειτουργήσει το έργο.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2017, η GASLOG‭ ‬ Ltd, μέσω μιας 100% θυγατρικής της, εισήλθε με ποσοστό 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της GASTRADE.

Η‭ ‬ ‭ ‬GASLOG‭ ‬ ‭ ‬Ltd‭ ‬ ‭ ‬(NYSE:‭ ‬ ‭ ‬GLOG) είναι‭ ‬ ‭ ‬μία‭ ‬από‭ ‬τις‭ ‬μεγαλύτερες‭ ‬διεθνείς‭ ‬ ‭ ‬ναυτιλιακές εταιρείες που κατέχει, λειτουργεί και διαχειρίζεται συνολικά 27 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Η GASTRADE‭ ‬ A.E.‭ ‬είναι‭ ‬ελληνική ‭ ‬εταιρεία‭ ‬που‭ ‬μελετά, ‭σχεδιάζει,‭ ‬κατασκευάζει, λειτουργεί και εκμεταλλεύεται υποδομές φυσικού αερίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.