Quantcast
Επίσημη... πρώτη για το νέο ΔΣ της ΕΒΖ τη Δευτέρα - Τα θέματα που θα συζητηθούν - enikonomia.gr
share

Επίσημη… πρώτη για το νέο ΔΣ της ΕΒΖ τη Δευτέρα – Τα θέματα που θα συζητηθούν

δημοσιεύτηκε:

Επίσημη… πρώτη για το νέο ΔΣ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), το οποίο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά τη Δευτέρα το πρωί στις 10.00.

Βασικό θέμα αποτελεί η πώληση των θυγατρικών της στη Σερβία, ενώ υπογραμμίζεται πως και η κυβέρνηση έχει εκφράσει επανειλημμένως την πολιτική της βούληση να παραμείνει σε λειτουργία η βιομηχανία στην Ελλάδα και όχι μόνο να καταστεί βιώσιμη, αλλά και να αναπτυχθεί.


Στο μεταξύ, την προσεχή Τρίτη 31/10 πρόκειται τελικά να ανάψει το καμίνι στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, αφού όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του, Ευάγγελος Μπιμπισίδης, «μέχρι και χθες έβρεχε ασταμάτητα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ξεκινήσουμε τη φετινή καμπάνια στην ώρα μας». Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 4 Οκτωβρίου, αλλά η ημερομηνία μετατέθηκε αρχικά για τις 9/10, κατόπιν για τις 11 κι ακολούθως για τις 18, ενώ τώρα πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται η 26η Οκτωβρίου.

Πάντως, εάν «συμμαχήσει ο καιρός μαζί μας, τότε το επόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουμε να κόβουμε κιόλας τα τεύτλα στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα», είπε ο κ. Μπιμπισίδης χαρακτηριστικά, εκφράζοντας ωστόσο την ανησυχία του για το τι μέλλει γενέσθαι εάν συνεχιστούν οι βροχές. Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή έχουν σπαρεί τεύτλα σε έκταση 16.000 στρεμμάτων.

Σημειώνεται πως στο “τιμόνι” της προεδρίας της ΕΒΖ τοποθετήθηκε ο πρώην επικεφαλής του Χ.Α., καθηγητής, Παναγιώτης Αλεξάκης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.