Quantcast
H EBRD συμμετέχει σε κοινοπραξία με την Dimand - enikonomia.gr
share

H EBRD συμμετέχει σε κοινοπραξία με την Dimand

δημοσιεύτηκε:

Σε κοινοπραξία με την ελληνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, Dimand Α.Ε., η οποία θα επενδύσει σε έργα ανακατασκευής και αστικής ανάπλασης με στόχο τη δημιουργία έργων βιώσιμης ανάπτυξης σε διάφορους τομείς ακινήτων με επίκεντρο τις γραφειακές εγκαταστάσεις, τα ακίνητα μικτής χρήσης, τα ξενοδοχεία πόλης και τη φοιτητική στέγαση, συμμετέχει η EBRD.

Σε πρώτο στάδιο, η κοινοπραξία θα προχωρήσει με ένα έργο ανακατασκευής ακινήτου στον Πειραιά, με στόχο να μετατρέψει τον πρώην βιομηχανικό χώρο της «Παπαστράτος» σε ένα έργο το οποίο θα ακολουθεί τα υψηλότερα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης και βιωσιμότητας. Το εν λόγω έργο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα αποτελέσει το εφαλτήριο για περαιτέρω επενδύσεις σε ανάλογα έργα ανακατασκευής, εκτεταμένης ανακαίνισης και αστικής ανάπλασης.
Η EBRD συμμετέχει στην κοινοπραξία με ποσοστό 35% ενώ η Dimand, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Arcela Investments Ltd., με ποσοστό 65%.
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή μας στην εν λόγω σύμπραξη με την Dimand, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι ότι επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα και την αποτελεσματική χρήση των πόρων. Η επένδυση αυτή αποτελεί την πρώτη κεφαλαιουχική μας επένδυση εκτός του τομέα των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα καθώς και την πρώτη μας επένδυση στον κλάδο των ακινήτων και του τουρισμού – προσδοκώ να ακολουθήσουν και άλλες τον επόμενο χρόνο» δήλωσε η Sabina Dziurman, επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.