Quantcast
Έκλεισε το deal Σκλαβενίτη – Βερόπουλου - enikonomia.gr
share

Έκλεισε το deal Σκλαβενίτη – Βερόπουλου

δημοσιεύτηκε:

Έκλεισε την περασμένη εβδομάδα  το deal Βερόπουλου με Σκλαβενίτη, με την υπογραφή και της τελικής συμφωνίας για την δημιουργία ενός από τους πιο ισχυρούς παίκτες στο κλάδο του λιανεμπορίου, τα σκήπτρα του οποίου κρατά η ΑΒ Βασιλόπουλος με δεύτερο στα μερίδια αγοράς τον Μαρινόπουλο.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη στα κεντρικά γραφεία του Βερόπουλου, έχει έρθει ως επικεφαλής άνθρωπος από τον Όμιλο Σκλαβενίτη.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπει την απόκτηση του 60% της Βερόπουλος (της μητρικής) από την Σκλαβενίτης, με την προοπτική εξαγοράς του υπολοίπου 40% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Με βάση τη συμφωνία, τα καταστήματα VERO σε Σερβία και ΠΓΔM θα παραμείνουν στον έλεγχο του Νίκου Βερόπουλου.

Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις τονίζουν ότι το deal δεν θα ανακοινωθεί ακόμη επίσημα, αφού πρέπει να πάρει πρώτα το “πράσινο φως” από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Και η διαδικασία αυτή δεν θα είναι εύκολη, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, καθώς ο Σκλαβενίτης μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο επιθετικές εξαγορές (Χαλκιαδάκη και Makro). Ως εκ τούτου εκφράζονται επιφυλάξεις αν η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα συναινέσει και σε μία τρίτη, αυτή του Βερόπουλου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.