Quantcast
Σήμερα η δικαστική απόφαση για το μέλλον της ΣΕΚΑΠ - enikonomia.gr
share

Σήμερα η δικαστική απόφαση για το μέλλον της ΣΕΚΑΠ

δημοσιεύτηκε:

To μεσημέρι είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής για άμεση άρση των αναγκαστικών μέτρων είσπραξη που επεβλήθησαν σε βάρος της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ.

Οι νομικοί εκπρόσωποι της ΣΕΚΑΠ έχουν καταθέσει αίτηση ανακοπής της ατομικής πρόσκλησης, που εστάλη από τις τελωνειακές αρχές για την πληρωμή προστίμου 38,2 εκατομμυρίων ευρώ ((συμπεριλαμβανομένων των προσαυξήσεων) που επιβλήθηκε για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το 2008, πέντε χρόνια πριν την εξαγορά της εταιρείας από τον όμιλο Σαββίδη. Οι κυρώσεις γνωστοποιήθηκαν στην εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2016, δηλαδή τρία χρόνια μετά την εξαγορά της.




Η λειτουργία της εταιρείας έχει τεθεί επ’ απειλή καθώς μετά τη δικαστική απόφαση επικύρωσης του προστίμου, το Τελωνείο Ξάνθης αρνήθηκε να δεχτεί την πίστωση φόρου των 28 ημερών που ο Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας παραχωρεί στις καπνοβιομηχανίες, προκειμένου να διανείμουν στην ελληνική αγορά τα προϊόντα τους. Ως αποτέλεσμα το τελωνείο “μπλόκαρε” τη διανομή προϊόντων της ΣΕΚΑΠ στην ελληνική αγορά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.