Quantcast
Συμφωνία για τον υποθαλάσσιο αγωγό Φινλανδίας - Εσθονίας υπέγραψε η Σωληνουργεία Κορίνθου - enikonomia.gr
share

Συμφωνία για τον υποθαλάσσιο αγωγό Φινλανδίας – Εσθονίας υπέγραψε η Σωληνουργεία Κορίνθου

δημοσιεύτηκε:

Συμφωνία με τη Σωληνουργεία Κορίνθου υπέγραψαν η Baltic Connector και η Elering για την παραγωγή και προμήθεια των σωλήνων χάλυβα για τον υποθαλάσσιο αγωγό που θα συνδέσει τη Φινλανδία με την Εσθονία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Cenergy Holdings SA.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία που περιλαμβάνει σωλήνες χάλυβα για τον αγωγό συνολικού μήκους 77 χλμ από τη Φινλανδία στην Εσθονία, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες του έργου.

Οι σωλήνες για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού, θα παραχθούν στο εργοστάσιο της εταιρείας Σωληνουργεία Κορίνθου στην Ελλάδα μέσα στο 2018, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η κατασκευή του αγωγού θα ξεκινήσει το 2019.

Η Baltic Connector είναι κρατική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό να υλοποιήσει το φινλανδικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου Balticconnector. Με την ολοκλήρωσή του, ο αγωγός Balticconnector θα συνδέσει τα δίκτυα φυσικού αερίου της Φινλανδίας και των χωρών της Βαλτικής και θα επιτρέψει το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου στη Φινλανδία. Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί κατά 75% από την ΕΕ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Η Cenergy Holdings είναι βελγική εταιρεία συμμετοχών (holding), εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η εταιρεία εστιάζει στη μακροπρόθεσμη δημιουργία προστιθέμενης αξίας μέσω θυγατρικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε δυναμικές και αναπτυσσόμενες αγορές, όπως αυτές της μεταφοράς ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών, καθώς και των τηλεπικοινωνιών. Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από τη Σωληνουργεία Κορίνθου και την εταιρεία Ελληνικά Καλώδια.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.