Quantcast
Ολοκληρώθηκε η πώληση της Cyta Ηellas στη Vodafone - enikonomia.gr
share

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Cyta Ηellas στη Vodafone

δημοσιεύτηκε:

Eκλεισε χθες και τυπικά η συμφωνία της Vodafone με τη Cyta, για την απόκτηση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της δεύτερης στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τη Cyta Hellas, για την οποία η Vodafone συμφώνησε να καταβάλει 118 εκατ. ευρώ. Το τίμημα αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Vodafone, αφορά την επιχειρηματική αξία (enterprise value) της εταιρείας, που σημαίνει ότι, εκτός της αξίας των μετοχών, περιλαμβάνει και τον δανεισμό της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, η συναλλαγή, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει την καταβολή του ποσού των 118 εκατ. ευρώ από τη Vodafone, μετά όμως την ανάληψη των υποχρεώσεων της Cyta Hellas από τη μητρική εταιρεία. Με άλλα λόγια, πρώτα η Cyta Kύπρου θα εκκαθαρίσει τα δάνεια και τις υποχρεώσεις της θυγατρικής της και μετά ό,τι απομείνει θα είναι το έσοδό της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πραγματικό έσοδο (τοις μετρητοίς) που θα έχει η Cyta Κύπρου θα είναι της τάξης των 18 εκατ. ευρώ με δεδομένο ότι η Cyta Hellas έχει υποχρεώσεις της τάξης των 100 εκατ. ευρώ. Από αυτές, τα 50 εκατ. ευρώ αφορούν τρίτους και τα υπόλοιπα αφορούν τη Cyta Kύπρου. Ετσι, η τελευταία, με τη συναλλαγή αυτή, διασφαλίζει την επιστροφή δανείων ύψους 50 εκατ. ευρώ κι ένα υπερτίμημα 18 εκατ. ευρώ.


Πηγή Πληροφοριών: Καθημερινή

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.