Quantcast
Επαφές της ΓΣΕΒΕΕ στις Βρυξέλλες - Στο επίκεντρο τα προβλήματα των μικρομεσαίων - enikonomia.gr
share

Επαφές της ΓΣΕΒΕΕ στις Βρυξέλλες – Στο επίκεντρο τα προβλήματα των μικρομεσαίων

δημοσιεύτηκε:

Σειρά επαφών με ανώτατους εκπροσώπους ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων είχε η διοίκηση της Γενικής Συνομοσποδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) στις Βρυξέλλες το προηγούμενο διήμερο, 29 και 30 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, παρουσία του Έλληνα εκπροσώπου στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ), Παναγιώτη Γκόφα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΟΚΕ, Γιώργο Ντάσση, στον οποίο ανέπτυξε τον βασικό κορμό των κρίσιμων θεμάτων που απασχολεί τον κόσμο των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ). Επίσης, έθιξε και ευρύτερα ζητήματα επίκαιρων ευρωπαϊκών πολιτικών που αφορούν στην ενιαία αγορά, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, την ενεργειακή αποτελεσματικότητα, τη φορολογική πολιτική, τη δημοσιονομική ενοποίηση εν γένει.

Ακολούθησε συνάντηση με το επιτελείο του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, στον οποίο ο κ. Καββαθάς μετέφερε τις βασικές προτεραιότητες που θα πρέπει, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, να τεθούν σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής, διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων και κοινωνικής λογοδοσίας, οι οποίες δυνητικά ενισχύουν το ρόλο των εκλεγμένων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναβαθμίζουν τη συμμετοχή των πολιτών.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος της ΕΟΚΕ, όπως και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι ευρωπαϊκών θεσμών, είναι επίσημοι προσκεκλημένοι ομιλητές στη 2η Διεθνή Συνάντηση των Αθηνών για τις ΜΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαρτίου στην Αθήνα, με θέμα «ΜΜΕ και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί για την ανάπτυξη και την καινοτομία».

Ομάδα εργασίας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε, επίσης, με τεχνικά κλιμάκια και διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό τη διεύρυνση του πλαισίου επιχειρησιακών συνεργιών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.