Quantcast
Ξεκινούν από αύριο οι δημόσιες εγγραφές για το ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - enikonomia.gr
share

Ξεκινούν από αύριο οι δημόσιες εγγραφές για το ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

δημοσιεύτηκε:

Ξεκινούν αύριο οι εγγραφές για το ομόλογο, ύψους έως 120 εκατ. ευρώ, που εκδίδει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται την Πέμπτη στις 29 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς των ομολογιών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προβλέπεται η έκδοση έως 120.000 κοινών, ανώνυμων ομολογιών, με ελάχιστο ποσό εγγραφής τα 1.000 ευρώ.

Tα νέα κεφάλαια που θα αντληθούν από το ομολογιακό δάνειο, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την αναχρηματοδότηση δανεισμού. Συγκεκριμένα, «ποσό €64.642.734 θα διατεθεί άμεσα (εντός δύο μηνών από την είσπραξη των αντληθέντων κεφαλαίων) για τη μερική προπληρωμή του από 01.12.2017 τραπεζικού ομολογιακού δανείου κεφαλαίου ύψους €193.947.597».

Από το υπόλοιπο ποσό, το μισό θα χρησιμοποιηθεί εντός τριετίας από την είσπραξη των αντληθέντων κεφαλαίων (2018-2020) για την άμεση ή έμμεση (μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου ή/και δανεισμού, ο οποίος κατά τη λήξη του θα μετατραπεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) συμμετοχή σε έργα που πραγματοποιούνται μέσω συμβάσεων ΣΔΙΤ ή συμβάσεων παραχώρησης, οι οποίες κατά την Ημερομηνία του Ενημερωτικού Δελτίου δεν είναι συμβασιοποιημένες και για τη συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλάιου της ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΕ, στην οποία η Εκδότρια συμμετέχει άμεσα με ποσοστό 51,02% και έμμεσα με ποσοστό 48,98%.

Το άλλο μισό θα χρησιμοποιηθεί για «την κάλυψη αναγκών της Εταιρείας σε κεφάλαιο κίνησης, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης τραπεζικού δανεισμού (διευκρινίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν επιστροφές κεφαλαίου και διανομή μερισμάτων προς τους μετόχους της Εταιρείας)».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.