Quantcast
Κρι Κρι: Νέες συνεργασίες σε Βρετανία και Ιρλανδία - enikonomia.gr
share

Κρι Κρι: Νέες συνεργασίες σε Βρετανία και Ιρλανδία

δημοσιεύτηκε:

Την εξαγωγική της δραστηριότητα στις ευρωπαϊκές αγορές ενισχύει περαιτέρω η βιομηχανία γάλακτος Κρι Κρι. Με το λανσάρισμα του προϊόντος «My authentic Greek Yogurt» σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, η Κρι Κρι σηματοδοτεί την είσοδό της και στην αγορά των επώνυμων γιαουρτιών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου το προϊόν «My authentic Greek Yogurt» της Κρι Κρι βρίσκεται στα ράφια της Waitrose, ακολουθώντας το επιτυχημένο επαναλανσάρισμα του «Κρι Κρι, στραγγιστό & αγαπημένο» στην Ελλάδα. Η τοποθέτηση επώνυμων γιαουρτιών στη Waitrose είναι επακόλουθο της μακρόχρονης επιτυχημένης συνεργασίας της Κρι Κρι με τη μεγάλη βρετανική αλυσίδα, η οποία ξεκίνησε το 2013 με γιαούρτια ιδιωτικής ετικέτας.

Επίσης, η Κρι Κρι έχει επεκταθεί και στην αγορά της Ιρλανδίας. Πρόσφατα ξεκίνησε νέα συνεργασία με τη Dunnes, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ιρλανδία, με προϊόντα γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας.

Σημειώνεται ότι το αναπτυσσόμενο δίκτυο εξαγωγών της Κρι Κρι περιλαμβάνει συνεργασίες με μεγάλα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω συνεργασιών, η Κρι Κρι πετυχαίνει μέση ετήσια αύξηση εξαγωγών 24%, τα τελευταία χρόνια. Το 2017 οι εξαγωγές γιαουρτιού σημείωσαν αύξηση 61% σε σχέση με το 2016. Έτσι, πλέον, τα έσοδα από εξαγωγές ξεπερνούν το 30% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.