Quantcast
Η Novartis εξαγοράζει την AveXis έναντι 8,7 δισ. δολαρίων - enikonomia.gr
share

Η Novartis εξαγοράζει την AveXis έναντι 8,7 δισ. δολαρίων

δημοσιεύτηκε:

Η Novartis προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας κλινικών γονιδιακών θεραπειών AveXis Inc., έναντι 8,7 δισ. δολαρίων σε μετρητά. Η συμφωνία αυτή είναι η τελευταία στρατηγική κίνηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ελβετικής εταιρείας.

Η συμφωνία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών. Η Novartis ελπίζει ότι η συμφωνία θα διευρύνει το ρόλο της ως ηγέτιδας στη γονιδιακή θεραπεία και τη νευροεπιστήμη.

Ο Vas Narasimhan, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του στη Novartis τον Φεβρουάριο, δήλωσε ότι η AveXis, η οποία δεν έχει ακόμη αναφέρει τυχόν έσοδα, θα αυξήσει σημαντικά τη δύναμη της Novartis στις γονιδιακές θεραπείες και θα προσφέρει “δυναμικό πωλήσεων πολλών δισεκατομμυρίων”.

Υποθέτοντας ότι η εξαγορά θα ολοκληρωθεί στα μέσα αυτού του έτους, η ελβετική εταιρεία δήλωσε ότι η συμφωνία θα είναι ελαφρώς αρνητική στα βασικά λειτουργικά έσοδα της το 2018 και το 2019, κυρίως λόγω των επενδύσεων έρευνας και ανάπτυξης.

Όμως, έως το 2020, η Novartis αναμένει ότι η εξαγορά θα «συμβάλει έντονα» στα λειτουργικά έσοδα και κέρδη ανά μετοχή λόγω της αναμενόμενης αύξησης των πωλήσεων.


Πηγή: Finacial Times

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.