Quantcast
Πρόγραμμα Εκπαίδευσης & Κατάρτισης του ΤΕΙ ΑΜΘ σε συνεργασία με τον αγωγό ΤΑΡ - enikonomia.gr
share

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης & Κατάρτισης του ΤΕΙ ΑΜΘ σε συνεργασία με τον αγωγό ΤΑΡ

δημοσιεύτηκε:

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανακοινώθηκε παρουσία εκπροσώπων του Τύπου, το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «Τεχνολογία Φυσικού Αερίου», το οποίο προσφέρεται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους και υλοποιείται με τη στήριξη του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG).

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς εξειδικευμένων στελεχών, πλήρως καταρτισμένων στη λειτουργία και ασφάλεια των αγωγών φυσικού αερίου. Το πρόγραμμα είναι σπονδυλωτό και συνδυάζει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση σε βασικές και προηγμένες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, το απαρτίζουν 5 συνολικά ενότητες:

· Γενικές Αρχές Τεχνολογιών Φυσικού Αερίου

· Λειτουργία Συστημάτων Μεταφοράς Φυσικού Αερίου

· Συντήρηση Αγωγών και Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου

· Επιθεώρηση Αγωγών και Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου

· Ασφάλεια Αγωγών Φυσικού Αερίου και Προστασία Περιβάλλοντος

Κάθε ενότητα περιλαμβάνει 6 υπο-ενότητες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν από 1 ενότητα έως και τις 5 προαναφερόμενες, δηλαδή όλο το πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 500 ωρών ανά έτος. Η πρωτοβουλία θα έχει διάρκεια 2 ακαδημαϊκών ετών και χρηματοδοτείται από τον ΤΑΡ, στο πλαίσιο προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων που το έργο υλοποιεί στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός. Τη διαχειριστική υποστήριξη έχει αναλάβει το Ίδρυμα Μποδοσάκη, συνεργάτης του ΤΑΡ για την πραγματοποίηση επενδύσεων του έργου στις τοπικές κοινότητες.

Ο Διευθυντής του Προγράμματος και Αντιπρύτανης του ΤΕΙ ΑΜΘ, κ. Αθανάσιος Μητρόπουλος, σχολίασε σχετικά στην εναρκτήρια ομιλία του, «Η πρωτοβουλία αυτή συνιστά μια έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος της εταιρείας για την ανάπτυξη του κλάδου της Ενέργειας στη χώρα μας και την ενίσχυση των νέων επιστημόνων στην αγορά εργασίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ασφάλεια».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του που αυτή η πρωτοβουλία, την οποία υπέβαλε αρχικά ως πρόταση η Περιφέρεια για την υποστήριξη της ανώτατης εκπαίδευσης και εξειδίκευσης στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης, των πρυτανικών αρχών και του έργου ΤΑΡ.

Ο εκπρόσωπος του ΤΑΡ και Υπεύθυνος των Τοπικών Κοινωνιών για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κ. Σπύρος Νάκος, υπογράμμισε τη σημασία του συγκεκριμένου προγράμματος το οποίο προσφέρει δωρεάν επιστημονική εξειδίκευση, με τη σφραγίδα ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που φέρει το κύρος και τη στιβαρότητα του ΤΕΙ ΑΜΘ. Και μάλιστα, σε έναν τομέα κομβικής σημασίας –όπως ο ενεργειακός– όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και διεθνώς.

Τέλος, ο κ. Σωτήρης Λαγανόπουλος, Γραμματέας ΔΣ του Ιδρύματος Μποδοσάκη αναφέρθηκε στη συμβολή του Ιδρύματος για την υλοποίηση του προγράμματος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.