Quantcast
Τη νέα βάση της στην Αθήνα εγκαινίασε η αεροπορική εταιρεία Volotea - enikonomia.gr
share

Τη νέα βάση της στην Αθήνα εγκαινίασε η αεροπορική εταιρεία Volotea

δημοσιεύτηκε:

Τη λειτουργία της νέας βάσης της στην Αθήνα (12η) τοποθετώντας ένα αεροσκάφος Boeing 717 στο αεροδρόμιο, εγκαινίασε η αεροπορική εταιρεία Volotea, σε ειδική εκδήλωση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Από την έναρξη των πτήσεων στην Αθήνα το 2015, η Volotea έχει μεταφέρει περισσότερους από 200.000 επιβάτες, αυξάνοντας ανά έτος την επιβατική κίνησή της. Το 2017, με την εταιρεία ταξίδεψαν από την Αθήνα 108.000 επιβάτες, μια αύξηση 78% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, επιτυγχάνοντας ποσοστό χωρητικότητας 88% κατά μέσο όρο.

Για το 2018, η Volotea προσφέρει 337.000 θέσεις, αυξάνοντας τη χωρητικότητά της κατά 173%. Η εταιρεία προσθέτει δύο νέα δρομολόγια, προς τη Βερόνα, ξεκινά στις 31 Μαΐου 2018 και προς το Ηράκλειο, ξεκίνησε στις 26 Απριλίου. Η πτήση προς το Ηράκλειο είναι καθημερινή, όπως και οι συνδέσεις της εταιρείας προς τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Και τα δύο νέα δρομολόγια προστίθενται στους προορισμούς που ήδη εξυπηρετεί η Volotea από την Αθήνα, φθάνοντας τους 8 προορισμούς συνολικά. Η Volotea πετά προς 5 προορισμούς στην Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα, Παλέρμο και από το Μάιο και Βερόνα) και προς 3 προορισμούς στην Ελλάδα (Σαντορίνη, Μύκονος και Ηράκλειο).

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι και ενθουσιασμένοι με τη σημερινή έναρξη λειτουργίας της βάσης μας στην Αθήνα. Η Ελλάδα, έχει υπάρξει μια στρατηγική αγορά για τη Volotea από το ξεκίνημα της λειτουργίας μας, προσφέροντας συνδέσεις με άλλες κύριες αγορές, όπως η Γαλλία και η Ιταλία αλλά πλέον και συνδέσεις εσωτερικού» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Carlos Munoz, ιδρυτής και CEO της Volotea.

Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο CEO Γιάννης Παράσχης, τόνισε: «Η απόφαση της Volotea να συνεχίσει να αναπτύσσεται στην Αθήνα δημιουργώντας βάση στο αεροδρόμιό μας, είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη. Η συγκεκριμένη αναπτυξιακή κίνηση ενισχύει τη διασυνδεσιμότητα της Αθήνας και προσφέρει στους επιβάτες μια μεγάλη ποικιλία ταξιδιωτικών επιλογών, τόσο στο διεθνές δίκτυο, όσο και στο δίκτυο του εσωτερικού. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον αεροπορικό συνεργάτη μας και παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συνεχίσουμενα υποστηρίζουμε τη Volotea στα αναπτυξιακά σχέδιά της από την Αθήνα».


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.