Quantcast
ΟΛΠ: Μικρά προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων από την απεργία των λιμενεργατών - enikonomia.gr
share

ΟΛΠ: Μικρά προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων από την απεργία των λιμενεργατών

δημοσιεύτηκε:

Μικροπροβλήματα, κυρίως στις φορτοεκφορτώσεις των κοντέινερ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, αλλά και στη διακίνηση των οχημάτων στο car terminal, έχει προκαλέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα οι λιμενεργάτες, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για τα σωματεία μέλη του.

Ωστόσο στον ΟΛΠ αλλά και στη ΣΕΠ-PCT υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, και στις περισσότερες των περιπτώσεων η κατάσταση ήταν ομαλοποιημένη.

Η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ, που συμμετείχε και στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαϊου, σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος. Τονίζει ότι “η καθυστέρηση υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα διασφαλίζει το μέλλον του κλάδου, η προσπάθεια της εργοδοσίας ν’ απαξιωθεί και να μειωθεί δραματικά ο κλάδος των λιμενεργατών με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για ελαστικές μορφές εργασίας και στον ΟΛΠ, είναι μερικά δείγματα γραφής της διοίκησης”.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των εργαζομένων, η διοίκηση του λιμανιού προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Ανάλογη δικαστική κίνηση εναντίον της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, πραγματοποίησαν και εταιρείες που διαχειρίζονται αριθμό εργαζομένων για λογαριασμό του ΣΕΠ, οι οποίες προσέφυγαν στο δικαστήριο ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Η απόφαση του δικαστηρίου και για τις δύο υποθέσεις, αναμένεται αργά το απόγευμα, ενώ αναμένεται να συνεδριάσουν οι εργαζόμενοι προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.